Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Musiikkipelit – minkä tahtiin sinä tanssit?

Musiikkipelit – minkä tahtiin sinä tanssit?

  Erilaiset musiikkipelit ovat lukemattomien pelaajien suosikkeja vuodesta toiseen. Ei siis mikään ihme, että musiikkipeleissä valikoimaa riittää aina rytmitajua kysyvistä tanssi- ja soitinpeleistä tavanomaisen karaoken mennen tullen päihittäviin laulupeleihin.

  Oman tärkeän joukkonsa musiikkipelien maailmassa muodostavat myös suosittujen bändien ja artistien kunniaksi kehitetyt musiikki pelit, joita on olemassa jokaiseen makuun. Pasianssi.com esittelee legendaarisimmat musiikkipelit niin menneiltä vuosilta kuin uudemmaltakin ajalta.

  Tanssipelit

  Musiikkipelit tuovat monelle ensimmäisenä mieleen tanssipelit, jotka ovat tuttuja näkyjä vanhoista kunnon pelihalleista. Tanssipeleissä tarkoituksena on kehoa liikuttamalla seurata musiikkia mahdollisimman tarkasti peliruudulla näkyvien nuotteja muistuttavien ohjeiden mukaan.

  Arcade-tanssipeli

  Pelin näyttämät askelsarjat noudattelevat taustalla soivan musiikin rytmejä, joten menestyäkseen pelaajan on sekä luettava askellusohjeita ruudulta että kuunneltava musiikkia pysyäkseen rytmissä.

  Arcade-pelien lisäksi monia tanssipelejä voi pelata myös tietokone- ja konsoliversioina. Nämä musiikkipelit ovat siitä loistavia, että ne saavat kenet tahansa liikkeelle ja toimivat tehokkaana liikuntana hauskan peliviihteen lisäksi.

  DANCE DANCE REVOLUTION / DANCING STAGE

  Dance Dance Revolution on japanilaisen pelivalmistaja Konamin kehittämä arcade-tanssipelisarja, joka tunnetaan kaikkien tanssipelien isänä. Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin vuonna 1998, ja sittemmin julkaisuja on riittänyt pelihallien lisäksi myös konsoleille ja tietokoneelle. Euroopassa nämä musiikkipelit tunnetaan nimellä Dancing Stage, ja viimeisimmät julkaisut ovat Wii-, Xbox 360- ja PlayStation 2 -konsoleille vuosilta 2005–2008.

  Dance Dance Revolution

  IN THE GROOVE

  Roxor Gamesin kehittämä In The Groove on suomalaisten pelaajien keskuudessa kaikkein tunnetuin tanssipeli. Pelistä on alkuperäisen arcade-pelin lisäksi olemassa myös PlayStation 2 -konsolille julkaistu sekä PC-versio. Tämä legendaarinen tanssipeli on taatusti tuttu jokaiselle, jonka sydäntä tanssin maailmaan keskittyvät musiikkipelit ovat lähellä.

  Soittopelit

  Soittopelit ovat tanssipelien tapaan rytmipelejä, mutta näissä musiikkipeleissä askelsarjojen omaksumisesta ei tarvitse kantaa huolta. Sen sijaan pelejä pelataan soittamalla ruudulla näkyvät nuotit soitinta imitoivalla peliohjaimella.

  GUITAR HERO

  Huippusuosittu Guitar Hero on jokaisen oman elämänsä kitarasankarin rakastama musiikkipelit -sarja, johon kuuluu yhteensä 19 erilaista peliä.

  Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna Euroopassa vuonna 2006, ja siinä pelaaja pääsi kokeilemaan kitaristintaitojaan muun muassa Deep Purplen Smoke on the Waterin ja David Bowien Ziggy Stardustin kaltaisten klassikkoteosten tahdissa.

  Peliohjaimena Guitar Hero -peleissä toimii kitaran mallinen ohjain, jossa on viisi eriväristä näppäintä.

  Guitar Hero soittopeli

  Pelaaja näpyttelee kitaraansa ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan tunnettujen kappaleiden tahdissa. Pelisarjaan kuuluu myös muutamia tietyn bändin kappaleisiin keskittyviä pelejä, kuten Guitar Hero: Aerosmith ja Guitar Hero: Metallica.

  Pelejä on julkaistu niin tietokoneella pelattaviksi kuin PlayStation- Xbox- ja Wii-konsoleillekin. Nämä ovat mitä luultavimmin kaikkein tunnetuimmat musiikkipelit niin meillä Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

  ROCK BAND

  Rock Band -pelisarjan perusidea on sama kuin Guitar Hero -musiikkipeleissä, mutta peleissä on kitaran lisäksi mukana myös muita soittimia ja tarkoitus on pelata 2–4 hengen porukalla yhtyeenä.

  Musiikkipelisarjaan kuuluu kaiken kaikkiaan kuusi kappalevalikoimiltaan vaihtelevaa peliä, joista kahdessa keskitytään ainoastaan yhden bändin tuotantoon. Nämä musiikkipelit ovat The Beatles: Rock Band ja Green Day: Rock Band.

  Laulupelit

  Karaokepelisarja SingStar lukeutuu eittämättä kaikkein suosituimpien ja tunnetuimpien musiikkipelien joukkoon.

  PlayStation 2:lle, 3:lle ja 4:lle julkaistuja SingStar-pelejä on ilmestynyt yhteensä 20 osaa, joista viimeisin vuonna 2014. Tämän jälkeen uusia kappaleita on ollut mahdollista ostaa pelisarjan aiemmille osille. Laulupeleistä SingStar on varmasti melkeinpä pelaajalle kuin pelaajalle kaikista tutuin.

  Bändien ja artistien tähdittämät pelit

  Pelaajalta ripauksen rytmitajua ja laulutaitoa vaativien tanssi-, soitto- ja laulupelien lisäksi suosittuja musiikkipelejä ovat kuuluisien bändien ja artistien kunniaksi kehitetyt pelit. Tällaiset pelit ovat viihdyttäneet musiikin ystäviä jo vuosikymmenten ajan, aiemmin pelihallien vetonauloina ja sittemmin ennen kaikkea netissä.

  MICHAEL JACKSON’S MOONWALKER

  Vuosina 1989 ja 1990 kehitetyt Michael Jackson’s Moonwalker -pelit ovat musiikkipelien legendoita, jotka ovat taatusti kirkkaina jokaisen popin kuningasta 1990-luvulla fanittaneen muistoissa.

  Vuonna 1988 julkaistun Michael Jackson -elokuva Moonwalkerin tarinaan pohjautuvissa musiikkipeleissä taistellaan pahaa vastaan musiikkiin ja tanssiin liittyvien kykyjen voimin. Arcade-, konsoli- ja tietokonepeleissä on kussakin saman tyyppinen tarina, mutta pelikokemus on tietysti erilainen versiosta riippuen.

  Musiikkiaiheiset kolikkopelit

  Suosikkiyhtyeet ja -artistit ovat kautta aikojen olleet suosittuja aiheita myös rahapeleissä, erityisesti perinteisissä kolikkopeleissä. Erilaiset musiikkipelit ovat varmasti itse kullekin pelihalleista ja elokuvateattereista tuttuja omasta lapsuudesta ja nuoruudesta, eikä näiden rahapelien aika ole vieläkään ohitse, vaikka pelimaailman kirkkaimmat tähdet löytyvätkin monen mielestä nykyään netistä.

  Omat nettikolikkopelinsä on muun muassa Jimi Hendrixillä, Guns N’ Rosesilla, Motörheadilla ja Elviksellä.