Artikkelit

Pelit ovat aina olleet erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa – oli sitten kyseessä yksinpelattava pasianssi tai jokin muu koukuttava viihdyke. Jo pelkästään erilaisia pasianssin variaatiota on olemassa kymmeniä – ellei jopa satoja.

Pasianssi.com toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan syvemmin pasianssin ja muiden pelien ihmeelliseen maailmaan!

Nostalgiapelit osa 1: pulmapelien aatelia | Lue ⇝

Nostalgiapelit-juttusarja kokoaa yhteen nettipeleistä legendaarisimpia. Ensimmäinen osa esittelee kaksi nostalgiapeliä, joissa pelaajalta vaaditaan pasianssien tapaan ongelmanratkaisukykyä, nokkeluutta – ja ehkä ripaus myös kärsivällisyyttä. Oman kappaleensa tässä artikkelissa saavat siis tetris sekä mahjong-pasianssi. Tervetuloa nostalgiselle retkelle pulmapelien kiehtovaan maailmaan!

Korttipelit yksin & kaksin | Lue ⇝

Nautitko korttipeleistä kavereiden seurassa vai riittääkö viihdykkeeksi pelkästään oma seura? 52 kortin pakka tarjoaa mahdollisuuksia lukuisiin eri vaihtoehtoihin – pitipä pelaaja sitten perinteisistä pasiansseista tai kilpailullista haastetta tarjoavista moninpeleistä.

Yksinkertainen pasianssi | Lue ⇝

Legendaarisesta Solitairesta on vuosien varrella kertynyt varmasti kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia toisistaan helpompia ja vaikeampia variaatioita. Tällä kertaa Pasianssi.com tarkastelee yhtä, joka kenties ei ole monellekaan kovin tuttu – ja joka varmasti lähipiiristä riippuen tunnetaan monella eri nimellä.

Hertta korttipeli | Lue ⇝

Pasianssi.com kunnostautuu nimensä mukaisesti erilaisten, netissä pelattavien pasianssien tarjoajana. Suurin osa kyseisistä pasiansseista – ainakin tietokoneella pelattavina versioina – tulivat pelaajille tutuiksi, kun pelit löytyivät valmiiksi asennettuina Windows 95 -versiosta. Näin on myös tämän kertaisessa artikkelissa käsiteltävän pelin laita: Hertta.

Järjestelypasianssi | Lue ⇝

Pasianssit saa pystyyn toki myös ilman supernopeaa nettiyhteyttä, sillä perinteinen korttipakka mahdollistaa lukuisia pasianssin eri variaatioita pelattavaksesi. Tässä artikkelissa tutustutaan yksinpeliin nimeltä järjestelypasianssi. Jos vaihtelu virkistää, lukaise ihmeessä pelin säännöt ja testaa taitojasi!

Kello-pasianssi | Lue ⇝

Tässä artikkelissa esitellään vaihtoehtoinen pasianssi, jonka parissa aikaa voi tappaa silloin, kun internet-yhteyttä ei ole saatavilla. Pelisääntöjä ja -vinkkejä on tarjolla seuraavaan, yksinpelattavaan korttipeliin: kello-pasianssi. Ei muuta kuin korttipakka käteen ja pelaamaan!

Joko lukeminen riittää? Joko sormet syyhyävät ja haluat käydä käsiksi pasianssien tarjoamiin haasteisiin? Valitse alta suosikkisi ja vietä laadukasta vapaa-aikaa: