Artikkelit

Pelit ovat aina olleet erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa – oli sitten kyseessä yksinpelattava pasianssi tai jokin muu koukuttava viihdyke. Jo pelkästään erilaisia pasianssin variaatiota on olemassa kymmeniä – ellei jopa satoja.

Pasianssi.com toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan syvemmin pasianssin ja muiden pelien ihmeelliseen maailmaan!

Pasianssi.com artikkelit

Ruokapelit yhdistävät nerokkaasti syömisen ja pelaamisen | Lue ⇝

Netissä pelaaminen on myös lisääntynyt runsaasti, joten pelivalmistajat ovat keksineet nerokkaita tapoja yhdistää syöminen ja pelaaminen: ruokapelit erilaisilla herkullisilla aiheilla.

Metsästyspelit opettavat ja tuovat oikean metsästyksen tunnelmaa | Lue ⇝

Metsästyspelit tuovat aimoannoksen viihdettä, jännitystä sekä myös opettavaa kokemusta niitä pelaavalle. Katso hauska artikkeli metsästyspelien kiehtovasta maailmasta!

Kokkipelit tekevät kenestä vain huippukokin | Lue ⇝

Kokkipelit ovat hyvä pelivaihtoehto sekä viihde- että oppimismielessä – varo vain, ettei nälkä yllätä pelatessa! Katso tästä yleistä tietoa sekä lyhyt lista hyvistä kokkipeleistä.

Matopelit - lue kaikki matopeleistä | Lue ⇝

Matopelien perusperiaate on hyvin yksinkertainen, ja siinä piileekin todennäköisesti yksi syy niiden suosioon. Pelaajan tulee ohjata pelin matoa niin, ettei se osu omaan ruumiiseensa, seiniin tai muihin asetettuihin esteisiin, tai muuten mato kuolee.

Laivanupotus – historia, säännöt ja ohjeet | Lue ⇝

Laivanupotuspelin historiaa ja mielenkiintoisia faktoja sekä pureutumista polttavaan kysymykseen siitä, voiko laivanupotuksessa voittaa helpommin jotakin tiettyä pelistrategiaa hyödyntämällä.

Eläinpelit – viihdettä kaiken ikäisille | Lue ⇝

Eläinpelit ovat pysyneet mahtavassa suosiossa vuodesta ja ikäpolvesta toiseen. Eläinpelejä yhdistävävät tekijät on yleensä visuaalisesti houkuttelevat grafiikat, leppoisat pelimusiikit ja muut melodiat sekä yksinkertaiset juonet.

Moottoripyöräpelit tarjoavat vauhtia ja temppuja | Lue ⇝

Moottoripyöräpelit sopivat niille, ketkä hakevat pelaamisesta vauhdikasta ajanvietettä. Katso tietoa moottoripyöräpeleistä sekä lista suosituimpia moottoripyöräpelejä kautta aikojen.

Mario-pelit - hauskoja seikkailuja vuodesta toiseen | Lue ⇝

Tutustu tästä tarkemmin Mario-pelisarjan historiaan ja suosittuihin peleihin, kuten Mario Kart, Spots Games ja Mario Party!

Mopopelit – vauhdikasta menoa netissä | Lue ⇝

Mopopelit ovat viihdyttäneet olohuoneiden konsoleissa Segoista PlayStationeihin vanhoja pelihalleja mainitsemattakaan. Mopopelit ovat tulleet jäädäkseen ja tässä artikkelissa listataan muutamia tunnettuja ja suosittuja mopopelejä. Löydätkö oman suosikkisi?

Autopelit pitävät vauhtia yllä ja yhdistävät pelaajia vuodesta toiseen | Lue ⇝

Autopelit ovat varmasti kaikille tuttuja ja autopelien kategoria on yksi maailman historian suosituimmista pelikategorioista. Mutta mistä näiden pelien suosio voi johtua? Tätä sekä paljon muuta pohditaan lyhyessä artikkelissa.

Musiikkipelit – minkä tahtiin sinä tanssit? | Lue ⇝

Karaokesta tunnetut laulupelit ovat monelle ennestään tuttuja, mutta musiikkipelit kategoria sisältää myös paljon tanssipelejä sekä soittopelejä. Katso ovatko nämä musiikkipelit sinulle ennestään tuttuja!

Nostalgiapelit: pulmapelien aatelia | Lue ⇝

Nostalgiapelit-juttusarja kokoaa yhteen nettipeleistä legendaarisimpia. Nämä nostalgiapelit vaativat pelaajalta pasianssien tapaan ongelmanratkaisukykyä, nokkeluutta – ja ehkä ripaus myös kärsivällisyyttä.

Korttipelit yksin & kaksin | Lue ⇝

Nautitko korttipeleistä kavereiden seurassa vai riittääkö viihdykkeeksi pelkästään oma seura? 52 kortin pakka tarjoaa mahdollisuuksia lukuisiin eri vaihtoehtoihin – pitipä pelaaja sitten perinteisistä pasiansseista tai kilpailullista haastetta tarjoavista moninpeleistä.

Yksinkertainen Pasianssi | Lue ⇝

Legendaarisesta Solitairesta on vuosien varrella kertynyt varmasti kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia toisistaan helpompia ja vaikeampia variaatioita. Tällä kertaa Pasianssi.com tarkastelee yhtä, joka kenties ei ole monellekaan kovin tuttu – ja joka varmasti lähipiiristä riippuen tunnetaan monella eri nimellä.

Hertta-korttipeli | Lue ⇝

Pasianssi.com kunnostautuu nimensä mukaisesti erilaisten, netissä pelattavien pasianssien tarjoajana. Suurin osa kyseisistä pasiansseista – ainakin tietokoneella pelattavina versioina – tulivat pelaajille tutuiksi, kun pelit löytyivät valmiiksi asennettuina Windows 95 -versiosta. Näin on myös tämän kertaisessa artikkelissa käsiteltävän pelin laita: Hertta.

Järjestelypasianssi | Lue ⇝

Pasianssit saa pystyyn toki myös ilman supernopeaa nettiyhteyttä, sillä perinteinen korttipakka mahdollistaa lukuisia pasianssin eri variaatioita pelattavaksesi. Tässä artikkelissa tutustutaan yksinpeliin nimeltä järjestelypasianssi. Jos vaihtelu virkistää, lukaise ihmeessä pelin säännöt ja testaa taitojasi!

Kello Pasianssi | Lue ⇝

Tässä artikkelissa esitellään vaihtoehtoinen pasianssi, jonka parissa aikaa voi tappaa silloin, kun internet-yhteyttä ei ole saatavilla. Pelisääntöjä ja -vinkkejä on tarjolla seuraavaan, yksinpelattavaan korttipeliin: Kello Pasianssi. Ei muuta kuin korttipakka käteen ja pelaamaan!

Joko lukeminen riittää? Joko sormet syyhyävät ja haluat käydä käsiksi pelien tarjoamiin haasteisiin? Avaa pelisivuston etusivu pasianssi ja valitse suosikkisi!