Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Pyramidi Pasianssi

Pyramidi Pasianssi

    Yksi viihdyttävimmistä pasianssin variaatioista – Pyramidi Pasianssi. Tältä sivulta löydät Pyramidi Pasianssin ilmaisen version, tietoa korttipelin historiasta sekä pelin säännöt.

    Pyramidi Pasianssin toiminnot

    Pasianssi.comin pyramidi-peli (englanniksi Pyramid Solitaire) on muiden pasianssivariaatioiden tavoin Pasianssi.comin oman “pelistudion” tuottama.

    Avatessasi pelisivun, pääset aloittamaan ensimmäisen pelin painamalla play-näppäintä. Kortit jaetaan automaattisesti pyramidin muotoon.

    Toisin kuin moni muu netissä oleva ilmainen Pyramidi Pasianssi, Pasianssi.comin versiota voit pelata myös kännykällä sekä tableteilla.

    Peliruudun oikeassa yläkulmassa näät kolme toimintonappia, eli ikonia:

    1. Kokonäyttötila -ikoni. Sitä painamalla voit pelata Pyramidia koko näytön tilassa.
    2. Tulostaulukko -ikoni. Sitä klikkaamalla näät kuluvan viikon kovimmat pisteet, kuukauden parhaat pisteet sekä myös kaikkien aikojen ennätykset.
    3. Pelaa uudelleen -ikoni. Jos tuntuu ettei jako suju tai haluat muuten vain aloittaa alusta, niin se onnistuu tätä ikonia painamalla.

    Ennen kuin aloitat pelaamaan, kannattaa kurkata ja kerrata ohjeet ja vinkit tältä sivulta.

    Pyramidin alta löydät käyttöpakan. Pakkaa painamalla saat avattua kortin pakasta. Korttipakan vasemmalta puolelta käy ilmi, kuinka monta kertaa voit jakaa pakan kortit uudelleen. Pelin alussa jakojen määrä on kolme. Käyttämäsi aika selviää pyramidin yläpuolelta ja pisteet ilmestyvät peliruudun vasempaan ylänurkkaan.

    Muista pasiansseista poiketen kortteja ei raahata toistensa päälle, vaan sinun tulee muodostaa sääntöjenmukaisia korttipareja klikkaamalla niitä. Valitun kortin ympärille muodostuu mustat kehykset. Mikäli yrität valita kaksi sääntöjenvastaista korttia, heilahtavat nämä paikallaan, ja sinun tulee valita uudet kortit.

    Jos häviät tai voitat pelin, ilmoittaa ponnahdusikkuna kohtalostasi. Tästä ikkunasta voit aloittaa joko uuden pelin tai jos olet läpäissyt pelin hyvillä pisteillä, voit jättää käyttäjänimesi tulostaulukkoon.

    Pyramidi Pasianssi tietopaketti

    Pyramidi Pasianssi on arvosteltu yhdeksi jännittävimmistä pasianssin muodoista, ja sen haastavuus saa pelaajat palaamaan pelin pariin yhä uudelleen.

    Pyramidi Pasianssissa nimensä mukaisesti kortit jaetaan seitsemän rivin korttipyramidiksi, joka tulee tyhjentää kokonaan pelin läpäisemiseksi.

    Pyramidi on myös logiikaltaan hieman erilainen verrattuna muihin pasiansseihin. Tämän vuoksi Pyramidi Pasianssille on vuosien saatossa kasvanut oma vahva kannattajakuntansa.

    Pyramidi Pasianssi on myös hyvin koukuttava peli, koska sen perusidea on varsin yksinkertainen ja helposti omaksuttava. Kuitenkin pelin läpäisy vaatii hyvää strategista pelisilmää, tilanteiden eteenpäin analysointia – ja myös ripauksen onnea!

    Pyramidi Pasianssin säännöt

    Pyramidi Pasianssia pelataan tavallisella 52 kortin pakalla ilman jokereita. Pelin tarkoituksena on saada tyhjennettyä koko 28 kortin ja seitsemän rivin korttipyramidi, perustuksista huipulle asti. Pyramidin tyhjennys tapahtuu muodostamalla korttipareja, joiden yhteenlaskettu summa on 13.

    Esimerkki: korttien 9 ja 4 summa on 13, joten ne muodostavat parin, ja ne voidaan poistaa korttipyramidista.

    Pari pyramidissa

    Samaan tapaan esimerkiksi 8 ja 5 ovat korttipari. Pyramidi Pasianssissa ässän arvo on 1, jätkän arvo 11 ja kuningattaren 12. Kuningas on arvoltaan 13, joten se ei tarvitse paria ollakseen valmis poistettavaksi.

    Kuningas muodostaa parin Pyramidissa, koska se on arvoltaan 13

    Pasianssi tulee pelata läpi alarivistä alkaen, ja seuraavan rivin pyramidissa olevaa korttia saa käyttää vasta, kun se on kokonaan esillä. Muut kuin pyramidiin menevät kortit jäävät käyttöpakaksi, jonka saa Pasianssi.comin versiossa käydä läpi kolmesti, yksi kortti kerrallaan.

    Poistopakka muodostuu pakasta kääntyneistä korteista. Poistopakka jätetään oikeinpäin ja sen päällimmäistä korttia saa käyttää parien muodostamiseen yhdessä sekä pyramidissa saatavilla olevien korttien että käyttöpakan päällimmäisen kortin kanssa. Muodostetut parit muodostavat oman pinon, johon ei enää kajota pasianssin edetessä.

    Pyramidi Pasianssi päättyy, kun ”pyramidin huippu” eli viimeinen kortti on saatu pelattua pois, tai kun eteneminen keskeytyy niin, ettei käytettävissä olevista korteista saa enää muodostettua summaa 13.

    Pyramidi Pasianssi

    PYRAMIDI PASIANSSIN PISTELASKU ON SEURAAVANLAINEN:

    • Peli alkaa 100 pisteellä.
    • Joka 3 sekunti menetät yhden pisteen. Pelaat siis aikaa vastaan.
    • Muodostamalla parin, eli kaksi korttia yhteisarvoltaan 13, saat pisteitä 1x bonus.
    • Poistamalla kuninkaan, eli arvoltaan 13 olevan kortin, saat pisteitä 2x bonus. Kuninkaita kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan säästää tilanteeseen, kun on kertynyt paljon bonusta.
    • Aina kun selvität yhden kokonaisen rivin, bonus kasvaa 50 pisteellä.
    • Jos onnistut läpäisemään pelin, saat pisteitä 10x bonus.
    • Maksimipistemäärä Pyramidi Pasianssissa on 16 000.

    Vinkkejä Pyramidi Pasianssin läpäisyyn

    Toisin kuin esimerkiksi Vapaakenttä Pasianssissa, jossa pelin ratkaisu pohjautuu omiin valintoihin, näyttää Pyramidi Pasianssi olevan lähinnä korttituurista kiinni.

    Kuitenkin, mitä enemmän pelaat, sitä nopeammin huomaat, että Pyramidi on muutakin kuin nopealla vilkaisulla voisi otaksua.

    Katso täältä videon muodossa Pyramidi Pasianssi ohjeet läpäisyyn. Alta löydät lisäksi vinkkejä, jotka voivat helpottaa peliäsi.

    1. Ennen kuin aloitat pelin, tutki tarkkaan korttipyramidin rakennetta. Tämä auttaa suunnittelemaan strategiaa ja oikeanlaisen lähestymistavan koko pasianssiin.
    2. Mieti alkuun pelin läpäisymahdollisuuksiasi. Saatat nimittäin huomata mahdollisia esteitä eri tasoilla, jotka voivat tehdä pasianssista kokonaan mahdottoman läpäistä. Esimerkiksi, jos pyramidin huippukorttina (alin kortti) on ässä, ja kaikki kuningattaret ovat pyramidin juurella, ei Pyramidi Pasianssi tule menemään millään lävitse.
    3. Katso, pystytkö muodostamaan parin sekä käyttö- että poistopakan päällimmäisistä korteista. Tämä on usein helppo ratkaisu ja saattaa edistää peliäsi, mutta ei aina ole koko pasianssin läpäisyn kannalta ihanteellisin mahdollinen peliliike.
    4. Koska kuningas on Pyramidi Pasianssissa arvolla 13 ja kaatuu itsekseen, pelaa kuninkaat aina välittömästi. Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta välillä asian unohtaa ja tarpeellisia siirtoja voi olla vaikea havaita kuninkaan alta.
    5. Vaikka olet jo päättänyt pelata kortin pakasta ja pyramidista, kannattaa pakassa oleva kortti siirtää ensin poistopakkaan. Tämä ei aiheuta sinulle mitään vahinkoa, mutta näyttää pakasta myös seuraavan kortin. Tällä tavalla saat näkyviin yhden kortin lisää, ja voit tehdä paremman päätöksen. Pyramidi Pasianssin alussa kannattaa myös heti siirtää ensimmäinen kortti poistopakkaan. Ajatuksen tasolla kannattaakin käyttää poistopakkaa paikkana, josta pelaat kortteja ja jättää käyttöpakka vain lisätiedon tuojaksi.
    6. Kun olet päättänyt pelata kortin pois pyramidista, tee vielä yksi tarkistus kortin takana olevien korttien osalta ja mieti, mitä pelejä tämän kortin poistaminen avaa sinulle. Onko juuri tämä peli varmasti paras ratkaisu? Pyramidi Pasianssissa pelaajilla on tapana 13:n yhteistuloksen löydettyään pelata peli heti, eikä miettiä asiaa pidemmälle.
    7. Koeta muistaa kortit, joita olet jo pelannut! Auttaa, jos alkuun opettelet muistamaan vaikka vain muutaman eri numeron tilanteet. Näin ollen sinun ei tarvitse turhaan selata pakkaa läpi ja menettää jakoja, kun tiedät tarvitsemasi kortin olevan vielä pakassa tulossa.
    8. Jos kohdalle osuu mahdollisuus muodostaa pari pakan ja poistopakan korteista, mieti asiaa moneen kertaan! Ei ole välttämättä viisasta tiputtaa kahta korttia pakasta pois, jos niille olisi käyttöä parin toisena osana pyramidissa olevalle kortille pelin myöhemmässä vaiheessa. Jos et pelaa kortteja pois nyt ja ohitat ne, ovat ne edelleen peräkkäin seuraavalla kierroksella. Muista kuitenkin, että joskus Pyramidi Pasianssissa on tarpeen muodostaa pari myös pakan ja poistopakan korteista. Tilannetta on kuitenkin harkittava tarkasti!
    9. Jos eteen tulee mahdollisuus valita parin toinen osa kahdesta Pyramidi Pasianssin pyramidissa olevasta kortista, kannattaa aina suosia pyramidin keskiosassa olevia kortteja. Nämä yleensä vapauttavat altaan kaksi eri korttia verrattuna pyramidin sivuilla oleviin, yhden kortin peittäviin vaihtoehtoihin. Tämä riippuu tietenkin tilanteesta. Tarkasti ottaen keskeltä poistaminen paljastaa puolet kahdesta eri kortista, jos sen molemmilla puolilla on kortti. Näin ollen pyramidin sivusta poistaminen paljastaa vain puolet yhdestä kortista.
    10. Yleisenä ohjeena Pyramidi Pasianssissa on hyvä pitää ajatusta siirtojen viivyttämisestä. Jos tiedät pystyväsi tekemään siirron myöhemmin, ja se ei vaikeuta peliäsi tällä hetkellä, kannattaa odottaa. Voit tehdä siirron, kun tiedät hieman enemmän pelisi tilanteesta – ja näin ollen teet parempia ratkaisuja.
    11. Kiinnitä huomiota kuninkaisiin, koska ne eivät tarvitse paria. Näin voit ajatella jo valmiiksi kuninkaan alla olevien korttien pelaamista. Mieti myös valmiiksi mitkä kortit voivat keskenään muodostaa pareja ja miten saat nämä kortit yhtä aikaa näkyviin.

    Muista keskittyä aluksi pyramidin alimpiin neljään riviin. Nämä ovat voiton kannalta kriittisimmät rivit ja tapa pelata ne määrittää mahdollisuudet läpäistä peli. On myös viisaampaa suunnitella eteneminen Pyramidi Pasianssissa niin, että pyramidi pienenee tasaisesti molemmilta sivuilta.

    Jos toinen puoli pyramidista on jo 5-6 korttia syvä ja toista ei ole vielä edes aloitettu, voi se vaikeuttaa pelin viimeisien rivien avaamista huomattavasti. Tällöin joudut käytännössä pelaamaan 5-6 korttia yhdessä tietyssä järjestyksessä pelin läpäisemiseksi, ja onnistuminen sellaisessa on todennäköisyydeltään erittäin pientä.

    Pyramidi Pasianssin pelaaminen kiteytyy ymmärrykseen siitä, mitä siirtoja kannattaa milloinkin pelata ja mitä jättää pelaamatta. Näin ollen Pyramidi Pasianssi ei ole vain mahdollisten siirtojen tunnistamista. Pelaamatta jätetyt siirrot ovat monesti avainasemassa, kun tutkit pakkaa eteenpäin ja huomaat paremman ajankohdan siirrolle.

    Pyramidi Pasianssin haastavuudesta huolimatta saatat kehittää pelitaitosi niin huippuunsa, että pelin pelaaminen alkaa käydä helppoutensa takia tylsäksi, eikä pelin läpäiseminen tuo enää onnistumisen tunnetta.

    Tällöin kannattaa vaihtaa tavoitteita – kokeile, kuinka nopeasti pystyt läpäisemään pelin. Sopiva yhdistelmä taitavan pelaajan päätöksiä ja onnea saattaa tuoda mielettömiä lopputuloksia! Muista ottaa ennätyksestäsi kuvaruutukaappaus, jotta kehuskelu kavereille tuottaa paremman lopputuloksen.

    MITÄ TEHDÄ, KUN MIKÄÄN KORTTI EI KÄY?

    Tekemätön paikka Pyramidi Pasianssissa tarkoittaa valitettavan usein hävittyä peliä ja uutta jakoa. Paras keino välttää tilanne, on suunnitella siirrot mahdollisimman pitkälle etukäteen.

    Pelaa uudelleen ikoni

    Jos kortti ei käy, muista tarkistaa sekä poistopakka että käyttöpakka varmistaen, josko kummankaan pakan päällimmäisestä kortista olisi apua.

    Muistathan, että käyttöpakan saa käydä kolme kertaa kokonaan lävitse. Mikäli Pyramidi Pasianssi tulee kerta kaikkiaan tiensä päähän, on pelaajan tunnustettava tappio. Uusi jako kuitenkin kaiken muuttaa voi!

    Tiesitkö tämän Pyramidi Pasianssista?

    • Pyramidi-parianssista löytyy lukuisia eri variaatioita. Joissain versioissa pakkaa voi käydä läpi niin monta kertaa kuin haluaa, joissain pelimuodoissa taas voidaan jakaa vielä seitsemän korttia pyramidin alle, joita käyttää apuna.
    • Ensimmäistä Windows-versiota Pyramidi Pasianssista kutsuttiin Tut’s Tombiksi. Tämä on suora viittaus kuuluisan Egyptin faaraon, Tutankhamonin, hautaan. Pieni tietoisku: kuuluisuudestaan huolimatta Tutankhamonin hauta oli muiden kuninkaiden hautoihin verrattuna suhteellisen pieni, mutta erittäin hyvin säilynyt!
    • Viittaukset Egyptiin eivät lopu tähän, sillä Giza on Michael Kellerin kehittelemä Pyramidi Pasianssin muoto. Tässä versiossa kortit jaetaan niin, että peliruudulle muodostuu peräti kolme pyramidia sekä apuna käytettävä rivi kortteja. Tämä variaatio on jo lähes liian monimutkainen selvitettäväksi (ja selitettäväksi), joten Pasianssi.com suosittelee pysyttelyä tutussa ja turvallisessa Pyramidi Pasianssissa!

    Pyramidi Pasianssi todella haastaa pelaajansa äärimmilleen – joskus jopa turhautumiseen asti. Silti pasianssin ystävät kokoontuvat pyramidin äärelle yhä uudelleen ja uudelleen kuin turistit Egyptin historiallisten rakennelmien läheisyyteen.

    Pyramidi Pasianssin ehkä suurin viehätys on juuri se, että jos ja kun pelaaja onnistuu pasianssin läpäisemään, tuntuu se erityisen palkitsevalta saavutukselta!

    Kokeile myös seuraavia pasianssin variaatioita:

    Pyramidi Pasianssin historia

    Pyramidi Pasianssin synnystä ei ole tiedossa tarkkaa päivämäärää. Ehkäpä ensimmäiset versiot tästä pasianssin variaatiosta juontavat juurensa 1700- tai 1800-luvulle. Kenties itse Napoléon Bonaparte rakenteli pelikorteista ensimmäisiä pyramidimuodostelmia St. Helenan saarella vuonna 1816. Kyseisen keisarin kerrotaan nimittäin viettäneen maanpakovuosien luppoaikaansa pasiansseja pelaten.

    Ensimmäinen tietokoneversio Pyramidi Pasianssista näki päivänvalon Microsoft Entertainment Packin mukana vuonna 1990. Tuolloin peli tunnettiin nimellä Tut’s Tomb. Nykyään Pyramidi Pasianssin pariin pääsee niin uusimmilla Windows-versioilla kuin Androidilla ja iOS-käyttöjärjestelmälläkin.

    Etusivu Tietoa pelistä

    Pyramidi Pasianssi

    Yksi viihdyttävimmistä pasianssin variaatioista - Pyramidi Pasianssi. Tältä sivulta löydät Pyramidi Pasianssin ilmaisen version, tietoa korttipelin historiasta sekä pelin säännöt.

    Pyramidi Pasianssin toiminnot

    Pasianssi.comin pyramidi-peli (englanniksi Pyramid Solitaire) on muiden pasianssivariaatioiden tavoin Pasianssi.comin oman “pelistudion” tuottama.

    Avatessasi pelisivun, pääset aloittamaan ensimmäisen pelin painamalla play-näppäintä. Kortit jaetaan automaattisesti pyramidin muotoon.

    Toisin kuin moni muu netissä oleva ilmainen Pyramidi Pasianssi, Pasianssi.comin versiota voit pelata myös kännykällä sekä tableteilla.

    Peliruudun oikeassa yläkulmassa näät kolme toimintonappia, eli ikonia:

    1. Kokonäyttötila -ikoni. Sitä painamalla voit pelata Pyramidia koko näytön tilassa.
    2. Tulostaulukko -ikoni. Sitä klikkaamalla näät kuluvan viikon kovimmat pisteet, kuukauden parhaat pisteet sekä myös kaikkien aikojen ennätykset.
    3. Pelaa uudelleen -ikoni. Jos tuntuu ettei jako suju tai haluat muuten vain aloittaa alusta, niin se onnistuu tätä ikonia painamalla.

    Ennen kuin aloitat pelaamaan, kannattaa kurkata ja kerrata ohjeet ja vinkit tältä sivulta.

    Pyramidin alta löydät käyttöpakan. Pakkaa painamalla saat avattua kortin pakasta. Korttipakan vasemmalta puolelta käy ilmi, kuinka monta kertaa voit jakaa pakan kortit uudelleen. Pelin alussa jakojen määrä on kolme. Käyttämäsi aika selviää pyramidin yläpuolelta ja pisteet ilmestyvät peliruudun vasempaan ylänurkkaan.

    Muista pasiansseista poiketen kortteja ei raahata toistensa päälle, vaan sinun tulee muodostaa sääntöjenmukaisia korttipareja klikkaamalla niitä. Valitun kortin ympärille muodostuu mustat kehykset. Mikäli yrität valita kaksi sääntöjenvastaista korttia, heilahtavat nämä paikallaan, ja sinun tulee valita uudet kortit.

    Jos häviät tai voitat pelin, ilmoittaa ponnahdusikkuna kohtalostasi. Tästä ikkunasta voit aloittaa joko uuden pelin tai jos olet läpäissyt pelin hyvillä pisteillä, voit jättää käyttäjänimesi tulostaulukkoon.

    Pyramidi Pasianssi tietopaketti

    Pyramidi Pasianssi on arvosteltu yhdeksi jännittävimmistä pasianssin muodoista, ja sen haastavuus saa pelaajat palaamaan pelin pariin yhä uudelleen.

    Pyramidi Pasianssissa nimensä mukaisesti kortit jaetaan seitsemän rivin korttipyramidiksi, joka tulee tyhjentää kokonaan pelin läpäisemiseksi.

    Pyramidi on myös logiikaltaan hieman erilainen verrattuna muihin pasiansseihin. Tämän vuoksi Pyramidi Pasianssille on vuosien saatossa kasvanut oma vahva kannattajakuntansa.

    Pyramidi Pasianssi on myös hyvin koukuttava peli, koska sen perusidea on varsin yksinkertainen ja helposti omaksuttava. Kuitenkin pelin läpäisy vaatii hyvää strategista pelisilmää, tilanteiden eteenpäin analysointia – ja myös ripauksen onnea!

    Pyramidi Pasianssin säännöt

    Pyramidi Pasianssia pelataan tavallisella 52 kortin pakalla ilman jokereita. Pelin tarkoituksena on saada tyhjennettyä koko 28 kortin ja seitsemän rivin korttipyramidi, perustuksista huipulle asti. Pyramidin tyhjennys tapahtuu muodostamalla korttipareja, joiden yhteenlaskettu summa on 13.

    Esimerkki: korttien 9 ja 4 summa on 13, joten ne muodostavat parin, ja ne voidaan poistaa korttipyramidista.

    Pari pyramidissa

    Samaan tapaan esimerkiksi 8 ja 5 ovat korttipari. Pyramidi Pasianssissa ässän arvo on 1, jätkän arvo 11 ja kuningattaren 12. Kuningas on arvoltaan 13, joten se ei tarvitse paria ollakseen valmis poistettavaksi.

    Kuningas muodostaa parin Pyramidissa, koska se on arvoltaan 13

    Pasianssi tulee pelata läpi alarivistä alkaen, ja seuraavan rivin pyramidissa olevaa korttia saa käyttää vasta, kun se on kokonaan esillä. Muut kuin pyramidiin menevät kortit jäävät käyttöpakaksi, jonka saa Pasianssi.comin versiossa käydä läpi kolmesti, yksi kortti kerrallaan.

    Poistopakka muodostuu pakasta kääntyneistä korteista. Poistopakka jätetään oikeinpäin ja sen päällimmäistä korttia saa käyttää parien muodostamiseen yhdessä sekä pyramidissa saatavilla olevien korttien että käyttöpakan päällimmäisen kortin kanssa. Muodostetut parit muodostavat oman pinon, johon ei enää kajota pasianssin edetessä.

    Pyramidi Pasianssi päättyy, kun "pyramidin huippu" eli viimeinen kortti on saatu pelattua pois, tai kun eteneminen keskeytyy niin, ettei käytettävissä olevista korteista saa enää muodostettua summaa 13.

    Pyramidi Pasianssi

    PYRAMIDI PASIANSSIN PISTELASKU ON SEURAAVANLAINEN:

    Vinkkejä Pyramidi Pasianssin läpäisyyn

    Toisin kuin esimerkiksi Vapaakenttä Pasianssissa, jossa pelin ratkaisu pohjautuu omiin valintoihin, näyttää Pyramidi Pasianssi olevan lähinnä korttituurista kiinni.

    Kuitenkin, mitä enemmän pelaat, sitä nopeammin huomaat, että Pyramidi on muutakin kuin nopealla vilkaisulla voisi otaksua.

    Katso täältä videon muodossa Pyramidi Pasianssi ohjeet läpäisyyn. Alta löydät lisäksi vinkkejä, jotka voivat helpottaa peliäsi.

    1. Ennen kuin aloitat pelin, tutki tarkkaan korttipyramidin rakennetta. Tämä auttaa suunnittelemaan strategiaa ja oikeanlaisen lähestymistavan koko pasianssiin.
    2. Mieti alkuun pelin läpäisymahdollisuuksiasi. Saatat nimittäin huomata mahdollisia esteitä eri tasoilla, jotka voivat tehdä pasianssista kokonaan mahdottoman läpäistä. Esimerkiksi, jos pyramidin huippukorttina (alin kortti) on ässä, ja kaikki kuningattaret ovat pyramidin juurella, ei Pyramidi Pasianssi tule menemään millään lävitse.
    3. Katso, pystytkö muodostamaan parin sekä käyttö- että poistopakan päällimmäisistä korteista. Tämä on usein helppo ratkaisu ja saattaa edistää peliäsi, mutta ei aina ole koko pasianssin läpäisyn kannalta ihanteellisin mahdollinen peliliike.
    4. Koska kuningas on Pyramidi Pasianssissa arvolla 13 ja kaatuu itsekseen, pelaa kuninkaat aina välittömästi. Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta välillä asian unohtaa ja tarpeellisia siirtoja voi olla vaikea havaita kuninkaan alta.
    5. Vaikka olet jo päättänyt pelata kortin pakasta ja pyramidista, kannattaa pakassa oleva kortti siirtää ensin poistopakkaan. Tämä ei aiheuta sinulle mitään vahinkoa, mutta näyttää pakasta myös seuraavan kortin. Tällä tavalla saat näkyviin yhden kortin lisää, ja voit tehdä paremman päätöksen. Pyramidi Pasianssin alussa kannattaa myös heti siirtää ensimmäinen kortti poistopakkaan. Ajatuksen tasolla kannattaakin käyttää poistopakkaa paikkana, josta pelaat kortteja ja jättää käyttöpakka vain lisätiedon tuojaksi.
    6. Kun olet päättänyt pelata kortin pois pyramidista, tee vielä yksi tarkistus kortin takana olevien korttien osalta ja mieti, mitä pelejä tämän kortin poistaminen avaa sinulle. Onko juuri tämä peli varmasti paras ratkaisu? Pyramidi Pasianssissa pelaajilla on tapana 13:n yhteistuloksen löydettyään pelata peli heti, eikä miettiä asiaa pidemmälle.
    7. Koeta muistaa kortit, joita olet jo pelannut! Auttaa, jos alkuun opettelet muistamaan vaikka vain muutaman eri numeron tilanteet. Näin ollen sinun ei tarvitse turhaan selata pakkaa läpi ja menettää jakoja, kun tiedät tarvitsemasi kortin olevan vielä pakassa tulossa.
    8. Jos kohdalle osuu mahdollisuus muodostaa pari pakan ja poistopakan korteista, mieti asiaa moneen kertaan! Ei ole välttämättä viisasta tiputtaa kahta korttia pakasta pois, jos niille olisi käyttöä parin toisena osana pyramidissa olevalle kortille pelin myöhemmässä vaiheessa. Jos et pelaa kortteja pois nyt ja ohitat ne, ovat ne edelleen peräkkäin seuraavalla kierroksella. Muista kuitenkin, että joskus Pyramidi Pasianssissa on tarpeen muodostaa pari myös pakan ja poistopakan korteista. Tilannetta on kuitenkin harkittava tarkasti!
    9. Jos eteen tulee mahdollisuus valita parin toinen osa kahdesta Pyramidi Pasianssin pyramidissa olevasta kortista, kannattaa aina suosia pyramidin keskiosassa olevia kortteja. Nämä yleensä vapauttavat altaan kaksi eri korttia verrattuna pyramidin sivuilla oleviin, yhden kortin peittäviin vaihtoehtoihin. Tämä riippuu tietenkin tilanteesta. Tarkasti ottaen keskeltä poistaminen paljastaa puolet kahdesta eri kortista, jos sen molemmilla puolilla on kortti. Näin ollen pyramidin sivusta poistaminen paljastaa vain puolet yhdestä kortista.
    10. Yleisenä ohjeena Pyramidi Pasianssissa on hyvä pitää ajatusta siirtojen viivyttämisestä. Jos tiedät pystyväsi tekemään siirron myöhemmin, ja se ei vaikeuta peliäsi tällä hetkellä, kannattaa odottaa. Voit tehdä siirron, kun tiedät hieman enemmän pelisi tilanteesta – ja näin ollen teet parempia ratkaisuja.
    11. Kiinnitä huomiota kuninkaisiin, koska ne eivät tarvitse paria. Näin voit ajatella jo valmiiksi kuninkaan alla olevien korttien pelaamista. Mieti myös valmiiksi mitkä kortit voivat keskenään muodostaa pareja ja miten saat nämä kortit yhtä aikaa näkyviin.

    Muista keskittyä aluksi pyramidin alimpiin neljään riviin. Nämä ovat voiton kannalta kriittisimmät rivit ja tapa pelata ne määrittää mahdollisuudet läpäistä peli. On myös viisaampaa suunnitella eteneminen Pyramidi Pasianssissa niin, että pyramidi pienenee tasaisesti molemmilta sivuilta.

    Jos toinen puoli pyramidista on jo 5-6 korttia syvä ja toista ei ole vielä edes aloitettu, voi se vaikeuttaa pelin viimeisien rivien avaamista huomattavasti. Tällöin joudut käytännössä pelaamaan 5-6 korttia yhdessä tietyssä järjestyksessä pelin läpäisemiseksi, ja onnistuminen sellaisessa on todennäköisyydeltään erittäin pientä.

    Pyramidi Pasianssin pelaaminen kiteytyy ymmärrykseen siitä, mitä siirtoja kannattaa milloinkin pelata ja mitä jättää pelaamatta. Näin ollen Pyramidi Pasianssi ei ole vain mahdollisten siirtojen tunnistamista. Pelaamatta jätetyt siirrot ovat monesti avainasemassa, kun tutkit pakkaa eteenpäin ja huomaat paremman ajankohdan siirrolle.

    Pyramidi Pasianssin haastavuudesta huolimatta saatat kehittää pelitaitosi niin huippuunsa, että pelin pelaaminen alkaa käydä helppoutensa takia tylsäksi, eikä pelin läpäiseminen tuo enää onnistumisen tunnetta.

    Tällöin kannattaa vaihtaa tavoitteita - kokeile, kuinka nopeasti pystyt läpäisemään pelin. Sopiva yhdistelmä taitavan pelaajan päätöksiä ja onnea saattaa tuoda mielettömiä lopputuloksia! Muista ottaa ennätyksestäsi kuvaruutukaappaus, jotta kehuskelu kavereille tuottaa paremman lopputuloksen.

    MITÄ TEHDÄ, KUN MIKÄÄN KORTTI EI KÄY?

    Tekemätön paikka Pyramidi Pasianssissa tarkoittaa valitettavan usein hävittyä peliä ja uutta jakoa. Paras keino välttää tilanne, on suunnitella siirrot mahdollisimman pitkälle etukäteen.

    Pelaa uudelleen ikoni

    Jos kortti ei käy, muista tarkistaa sekä poistopakka että käyttöpakka varmistaen, josko kummankaan pakan päällimmäisestä kortista olisi apua.

    Muistathan, että käyttöpakan saa käydä kolme kertaa kokonaan lävitse. Mikäli Pyramidi Pasianssi tulee kerta kaikkiaan tiensä päähän, on pelaajan tunnustettava tappio. Uusi jako kuitenkin kaiken muuttaa voi!

    Tiesitkö tämän Pyramidi Pasianssista?

    Pyramidi Pasianssi todella haastaa pelaajansa äärimmilleen – joskus jopa turhautumiseen asti. Silti pasianssin ystävät kokoontuvat pyramidin äärelle yhä uudelleen ja uudelleen kuin turistit Egyptin historiallisten rakennelmien läheisyyteen.

    Pyramidi Pasianssin ehkä suurin viehätys on juuri se, että jos ja kun pelaaja onnistuu pasianssin läpäisemään, tuntuu se erityisen palkitsevalta saavutukselta!

    Kokeile myös seuraavia pasianssin variaatioita:

    Pyramidi Pasianssin historia

    Pyramidi Pasianssin synnystä ei ole tiedossa tarkkaa päivämäärää. Ehkäpä ensimmäiset versiot tästä pasianssin variaatiosta juontavat juurensa 1700- tai 1800-luvulle. Kenties itse Napoléon Bonaparte rakenteli pelikorteista ensimmäisiä pyramidimuodostelmia St. Helenan saarella vuonna 1816. Kyseisen keisarin kerrotaan nimittäin viettäneen maanpakovuosien luppoaikaansa pasiansseja pelaten.

    Ensimmäinen tietokoneversio Pyramidi Pasianssista näki päivänvalon Microsoft Entertainment Packin mukana vuonna 1990. Tuolloin peli tunnettiin nimellä Tut’s Tomb. Nykyään Pyramidi Pasianssin pariin pääsee niin uusimmilla Windows-versioilla kuin Androidilla ja iOS-käyttöjärjestelmälläkin.

    Takaisin peliin