Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Klondike Pasianssi

Klondike Pasianssi

  Yksin pelattavien korttipelien aatelia – Klondike Pasianssi.

  Tältä sivulta löydät Klondike Pasianssin ilmaiseksi pelattavan version, pelin säännöt ja tietoa pelin historiasta.

  Klondike Pasianssi pelisivustolla Pasianssi.com

  Klondike Pasianssi

  Pasianssi.com sivulla on mahdollisuus valita sopiva vaikeustaso, jotta pelaaminen on kehittävää ja ennen kaikkea hauskaa! Näin alkuun varoitamme, että nettipasianssin parissa saattaa vierähtää huomaamatta tunti jos toinenkin – eikä Klondike ole tässä poikkeus!

  Klondike on pasianssin muoto, jota luultavasti tarkoitetaan puhuttaessa pasianssista ilman tarkempaa määritelmää. Perinteisen pelin tarkoituksena on järjestää 52 korttia neljään pinoon maittain ja suuruusjärjestyksessä.

  Klondike Pasianssi tunnetaan myös nimellä Solitaire Pasianssi, joka on tullut tutuksi etenkin Microsoft Windowsin mukana tulleena legendaarisena korttipelinä.

  Klondike Pasianssin säännöt

  Klondiken pelaaminen Pasianssi.comilla on hyvin helppoa ja yksinkertaista. Peli avautuu automaattisesti ja sinun tarvitsee vain painaa play-kuvaketta ruudulla. Seuraavaksi valitset vaikeustason.

  Vaihtoehdot ovat helppo, jolloin pakasta kääntyy yksi kortti kerrallaan sekä vaikea vaikeustaso, jolloin pakasta kääntyy kolme korttia kerrallaan.

  Jakaminen tapahtuu tämän jälkeen automaattisesti.

  Pakan yläpuolella on nähtävissä kulunut aika ja keräämäsi pisteet. Ässät ja loput kortit järjestyksessä kasataan tässä versiossa kuvaruudun vasempaan alakulmaan.

  Kortteja liikutetaan hiirellä, raahaamalla niitä haluttuun kohtaan. Uudet kortit saat pakasta yhdellä klikkauksella. Sama pätee avattaviin kortteihin, jotka paljastuvat muiden korttien alta.

  Sääntöjen vastaisen siirron tapahduttua kortti palaa automaattisesti takaisin alkuperäiselle paikalleen.

  Klondike-pelin läpäiseminen tuo esiin ikkunan voitosta, josta näet myös keräämäsi pisteet. Jos joudut tilanteeseen, jossa mahdollisia siirtoja ei enää ole, joudut aloittamaan pelin manuaalisesti uudelleen ylälaidassa olevasta painikkeesta.

  Herätä siis sisäinen kullanhuuhtojasi ja suuntaa pasianssin avulla kultaryntäyksen syntysijoille – Klondikeen!

  Jos pelaaminen sivustollamme käy jopa liian vaivattomaksi, voit aina myös kaivaa vanhan kunnon korttipakan pöytälaatikosta ja pelata sillä.

  Korttipakka

  Raapustimme ylös ohjeet, joilla Klondike onnistuu myös ilman internet-yhteyttä!

  Klondike-pelin tavoite on saada pakan neljä eri maata omiin pinoihinsa suuruusjärjestyksessä alkaen ässästä ja päättyen kuninkaaseen.

  Laita yksi kortti oikein päin ja kuusi seuraavaa vierekkäin riviin ensimmäisestä kortista oikealle. Näin eteesi alkaa muodostua seitsemän pelipakkaa.

  Tämän jälkeen laita vasemmanpuoleisimman piilossa olevan kortin päälle yksi kortti oikein päin ja viiden piilossa olevan päälle jälleen yksi kortti väärin päin.

  Kannattaa jättää korttien reunaa pelipakoissa näkyviin, jotta tiedät montako korttia pakassa on. Jatka näin, kunnes jokaisen pelipakan päällä on kortti oikein päin.

  Eniten vasemmalla oleva pino koostuu vain yhdestä oikein päin olevasta kortista, ja eniten oikealla oleva yhdestä oikein päin olevasta sekä kuudesta piilossa olevasta kortista.

  Korttien yläpuolelle kannattaa jättää tyhjä tila, jonne ässäpinot muodostuvat Klondike-pelin edetessä.

  Loput kortit muodostavat pakan, josta kortteja voidaan ottaa lisää, kun pelipakoissa ei voi tehdä siirtoja. Voit pelata Klondike Pasianssia kahdella eri tavalla.

  Joko ottamalla pakasta yhden kortin kerrallaan, jolloin peli on helpompi kuin ottamalla kerralla kolme korttia. Näistä kolmesta katsot vain yhden ja laitat kaksi poistopinoon katsomatta.

  Perehdy oikein päin oleviin kortteihin. Jos näet ässiä, kannattaa ne siirtää ässäpinoihin pelipakkojen yläpuolelle. Ässien puuttuessa aloita korttien järjestäminen käyttäen vain oikein päin olevia kortteja.

  Tarkoitus on järjestää kortteja pinoihin toistensa päälle numerojärjestyksessä niin, että musta ja punainen vuorottelevat.

  Siirrettävän kortin on oltava yhtä numeroa pienempi kuin kortti, jonka päälle siirto tehdään.

  Pasianssin korttipino

  Jos siirrät kortin toiseen pinoon ja alta paljastuu väärin päin oleva kortti, saat kääntää sen ympäri ja käyttää sitä jatkossa samaan tapaan kuin muitakin kortteja.

  Korttipinon siirto

  Klondike-pelin edetessä sinulle muodostuu auki olevia kortteja pinoiksi toistensa päälle. Näitä pinoja saat liikutella niin monta auki olevaa korttia kerralla kuin haluat.

  Kuninkaat ovat erikoistapaus. Jos pöydällä on tyhjä pelipakan kohta, voit siirtää kuninkaan ja sen päällä mahdollisesti olevat avonaiset kortit siihen, ja näin päästä rakentamaan pakkaa suurimmasta kortista alaspäin. Tämä on Klondike Pasianssin tavoiteltava tilanne.

  Ohjeet ja vinkit Klondike Pasianssin läpäisyyn

  Jokainen pasianssiin tutustunut on varmasti joskus miettinyt, miten kyseistä pasianssia kannattaa pelata? Seuraavaksi esittelemme muutaman perusohjeen, joiden avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi läpäistä eritoten Klondike-peli – ja olla nopeampi kuin aikaisemmin.

  1. Avaa ensimmäinen kortti pakasta näkyviin ennen muita siirtoja. Tämän voit tehdä ilmaiseksi, koska kortti käännetään pakasta ennemmin tai myöhemmin. Näin saat enemmän tietoja ja voit tehdä parempia valintoja heti pelin alusta alkaen!
  2. Ässät ja kakkoset on pelattava välittömästi ässäpinoihin, kun se on mahdollista
  3. Käännä piilotettu kortti aina heti, kun mahdollista. Priorisoi piilotettujen korttien avaamista muiden vaihtoehtojen edelle.
  4. Avaa piilotettu kortti aina pinosta, jossa on enitenkortteja kääntämättä.
  5. Korttipinon siirtäminen toisen päälle on kannattavaa vain, kun pääset näin avaamaan piilotetun kortin tai muuten hyötymään yhdistelystä.
  6. Älä vapauta tyhjää paikkaa, jos sinulla ei heti ole kuningasta saatavilla kyseiselle paikalle. Jos taas on, kannattaa kuningas aina pelata tyhjälle paikalle.
  7. Korttien pelaaminen ässäpinoihin: (pois lukien 1. ohje) jokin seuraavista on toteuduttava:
   • Mahdollistaa piilotetun kortin avaamisen
   • Mahdollistaa samanvärisen korttipinon siirtämisen, jonka takaa voidaan avata piilotettu kortti
   • Mahdollistaa kuninkaan siirtämisen tyhjälle paikalle
  8. Korttien viisi, kuusi, seitsemän ja kahdeksan pelaaminen: jokin seuraavista on toteuduttava, jotta kortti kannattaa pelata tai siirtää:
   • Mahdollistaa piilotetun kortin avaamisen
   • Muita kortteja ei ole vielä pelattu korttipinoon
   • Muita vaihtoehtoja jatkaa peliä ei ole

  Jotkut suosivat myös pakan kaikkien korttien kääntämistä kerran, jotta pelaaja näkee mitä kortteja on tulossa ja missä järjestyksessä. Näin on myös helpompi päätellä mitkä kortit ovat pöydällä väärin päin.

  Kun eteen tulee tilanne, jossa ohjeiden mukaisia siirtoja ei ole tehtävissä, siirrä kaikki mahdolliset kortit ässäpinoihin. Korttipinojen järjestely voi auttaa tässä tehtävässä ja avata uusia mahdollisuuksia.

  On kuitenkin mahdollista, että mikään siirto ei auta, jolloin on vain nieltävä tappionsa ja aloitettava uusi Klondike-peli alusta. Jokainen hävitty peli on askel lähemmäs voittoa!

  MUSTA KUNINGAS VAI PUNAINEN KUNINGAS?

  Klondike Pasianssin pelaaja voi joutua tilanteeseen, jossa on mahdollista pelata musta tai punainen kuningas tyhjään korttipaikkaan. Valinta on tehtävä huolella tutkimalla tarkasti tiedossa olevia kortteja.

  Jos jokin kortti estää tärkeän kortin pelaamisen tai uuden väärin päin olevan kortin kääntämisen, on hyvä laskea miten kyseisen kortin voisi pelata uuteen kuninkaasta alkavaan pinoon.

  Esimerkiksi punaisen kympin ollessa ongelma, on musta kuningas paljon parempi valinta kuin punainen.

  Todennäköisyys voittaa Klondike Pasianssi

  Klondike Pasianssin läpäisyn todennäköisyys käännettäessä pakasta kolme korttia kerrallaan, rajoittamatta uudelleen jakojen määrää, on noin 79 %. Käytännössä pelaajat eivät kuitenkaan läpäise 79:ää jakoa sadasta virheiden takia.

  Virheitä sattuu inhimillisten erehdysten seurauksena, mutta myös silloin kun monta erilaista siirtoa ovat mahdollisia ja teoriassa oikein, mutta varmuutta oikeasta ei ole.

  Mahdollista on myös saada jako, jota ei voi pelata. Tämän todennäköisyys on Klondikea pelatessa kuitenkin vain 0.025 %, eli yksi käsi neljästä tuhannesta. Onkin tutkittu, että hyvä pelaaja läpäisee Klondike Pasianssin vähintään 43 prosentin todennäköisyydellä, mutta luku voi olla myös hieman korkeampi.

  Klondike Pasianssin historia

  Mistä Klondiken nimi juontaa juurensa? Klondike Pasianssi on saanut nimensä Klondike nimisen kanadalaisen paikkakunnan mukaan, joka on ehkä kuuluisin alue Yukonin erämaassa 1800-luvun lopulla tapahtuneen kultaryntäyksen tiimoilta.

  Huhun mukaan peli on joko keksitty, tai kasvattanut huimasti suosiotaan Klondiken kullanhuuhtojien keskuudessa.

  Pasianssi juontaa juuret Klondiken kylään

  Klondike-peli on itse asiassa tismalleen sama kuin Solitaire-nimellä tunnettu versio, josta löytyy saksalaisia kirjoituksia jo vuodelta 1765.

  Näin ollen teoria, jonka mukaan peli on kulkeutunut Manner-Euroopasta tai Skandinaviasta Britanniaan, ja siitä Pohjois-Amerikkaan kuulostaa uskottavammalta kuin pelin keksiminen Pohjois-Amerikassa.

  Britanniassa peliä kutsutaan nimellä Patience, joka on peräisin Ranskasta. Sana tarkoittaa kärsivällisyyttä, jota pelissä todellakin tarvitaan! Sanalla patience – joka lausutaan ’pasjans’ – selittyy myös pelin suomenkielinen sana ”pasianssi”.

  Etusivu Tietoa pelistä

  Klondike Pasianssi

  Yksin pelattavien korttipelien aatelia – Klondike Pasianssi.

  Tältä sivulta löydät Klondike Pasianssin ilmaiseksi pelattavan version, pelin säännöt ja tietoa pelin historiasta.

  Klondike Pasianssi pelisivustolla Pasianssi.com

  Klondike Pasianssi

  Pasianssi.com sivulla on mahdollisuus valita sopiva vaikeustaso, jotta pelaaminen on kehittävää ja ennen kaikkea hauskaa! Näin alkuun varoitamme, että nettipasianssin parissa saattaa vierähtää huomaamatta tunti jos toinenkin – eikä Klondike ole tässä poikkeus!

  Klondike on pasianssin muoto, jota luultavasti tarkoitetaan puhuttaessa pasianssista ilman tarkempaa määritelmää. Perinteisen pelin tarkoituksena on järjestää 52 korttia neljään pinoon maittain ja suuruusjärjestyksessä.

  Klondike Pasianssi tunnetaan myös nimellä Solitaire Pasianssi, joka on tullut tutuksi etenkin Microsoft Windowsin mukana tulleena legendaarisena korttipelinä.

  Klondike Pasianssin säännöt

  Klondiken pelaaminen Pasianssi.comilla on hyvin helppoa ja yksinkertaista. Peli avautuu automaattisesti ja sinun tarvitsee vain painaa play-kuvaketta ruudulla. Seuraavaksi valitset vaikeustason.

  Vaihtoehdot ovat helppo, jolloin pakasta kääntyy yksi kortti kerrallaan sekä vaikea vaikeustaso, jolloin pakasta kääntyy kolme korttia kerrallaan.

  Jakaminen tapahtuu tämän jälkeen automaattisesti.

  Pakan yläpuolella on nähtävissä kulunut aika ja keräämäsi pisteet. Ässät ja loput kortit järjestyksessä kasataan tässä versiossa kuvaruudun vasempaan alakulmaan.

  Kortteja liikutetaan hiirellä, raahaamalla niitä haluttuun kohtaan. Uudet kortit saat pakasta yhdellä klikkauksella. Sama pätee avattaviin kortteihin, jotka paljastuvat muiden korttien alta.

  Sääntöjen vastaisen siirron tapahduttua kortti palaa automaattisesti takaisin alkuperäiselle paikalleen.

  Klondike-pelin läpäiseminen tuo esiin ikkunan voitosta, josta näet myös keräämäsi pisteet. Jos joudut tilanteeseen, jossa mahdollisia siirtoja ei enää ole, joudut aloittamaan pelin manuaalisesti uudelleen ylälaidassa olevasta painikkeesta.

  Herätä siis sisäinen kullanhuuhtojasi ja suuntaa pasianssin avulla kultaryntäyksen syntysijoille – Klondikeen!

  Jos pelaaminen sivustollamme käy jopa liian vaivattomaksi, voit aina myös kaivaa vanhan kunnon korttipakan pöytälaatikosta ja pelata sillä.

  Korttipakka

  Raapustimme ylös ohjeet, joilla Klondike onnistuu myös ilman internet-yhteyttä!

  Klondike-pelin tavoite on saada pakan neljä eri maata omiin pinoihinsa suuruusjärjestyksessä alkaen ässästä ja päättyen kuninkaaseen.

  Laita yksi kortti oikein päin ja kuusi seuraavaa vierekkäin riviin ensimmäisestä kortista oikealle. Näin eteesi alkaa muodostua seitsemän pelipakkaa.

  Tämän jälkeen laita vasemmanpuoleisimman piilossa olevan kortin päälle yksi kortti oikein päin ja viiden piilossa olevan päälle jälleen yksi kortti väärin päin.

  Kannattaa jättää korttien reunaa pelipakoissa näkyviin, jotta tiedät montako korttia pakassa on. Jatka näin, kunnes jokaisen pelipakan päällä on kortti oikein päin.

  Eniten vasemmalla oleva pino koostuu vain yhdestä oikein päin olevasta kortista, ja eniten oikealla oleva yhdestä oikein päin olevasta sekä kuudesta piilossa olevasta kortista.

  Korttien yläpuolelle kannattaa jättää tyhjä tila, jonne ässäpinot muodostuvat Klondike-pelin edetessä.

  Loput kortit muodostavat pakan, josta kortteja voidaan ottaa lisää, kun pelipakoissa ei voi tehdä siirtoja. Voit pelata Klondike Pasianssia kahdella eri tavalla.

  Joko ottamalla pakasta yhden kortin kerrallaan, jolloin peli on helpompi kuin ottamalla kerralla kolme korttia. Näistä kolmesta katsot vain yhden ja laitat kaksi poistopinoon katsomatta.

  Perehdy oikein päin oleviin kortteihin. Jos näet ässiä, kannattaa ne siirtää ässäpinoihin pelipakkojen yläpuolelle. Ässien puuttuessa aloita korttien järjestäminen käyttäen vain oikein päin olevia kortteja.

  Tarkoitus on järjestää kortteja pinoihin toistensa päälle numerojärjestyksessä niin, että musta ja punainen vuorottelevat.

  Siirrettävän kortin on oltava yhtä numeroa pienempi kuin kortti, jonka päälle siirto tehdään.

  Pasianssin korttipino

  Jos siirrät kortin toiseen pinoon ja alta paljastuu väärin päin oleva kortti, saat kääntää sen ympäri ja käyttää sitä jatkossa samaan tapaan kuin muitakin kortteja.

  Korttipinon siirto

  Klondike-pelin edetessä sinulle muodostuu auki olevia kortteja pinoiksi toistensa päälle. Näitä pinoja saat liikutella niin monta auki olevaa korttia kerralla kuin haluat.

  Kuninkaat ovat erikoistapaus. Jos pöydällä on tyhjä pelipakan kohta, voit siirtää kuninkaan ja sen päällä mahdollisesti olevat avonaiset kortit siihen, ja näin päästä rakentamaan pakkaa suurimmasta kortista alaspäin. Tämä on Klondike Pasianssin tavoiteltava tilanne.

  Ohjeet ja vinkit Klondike Pasianssin läpäisyyn

  Jokainen pasianssiin tutustunut on varmasti joskus miettinyt, miten kyseistä pasianssia kannattaa pelata? Seuraavaksi esittelemme muutaman perusohjeen, joiden avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi läpäistä eritoten Klondike-peli – ja olla nopeampi kuin aikaisemmin.

  1. Avaa ensimmäinen kortti pakasta näkyviin ennen muita siirtoja. Tämän voit tehdä ilmaiseksi, koska kortti käännetään pakasta ennemmin tai myöhemmin. Näin saat enemmän tietoja ja voit tehdä parempia valintoja heti pelin alusta alkaen!
  2. Ässät ja kakkoset on pelattava välittömästi ässäpinoihin, kun se on mahdollista
  3. Käännä piilotettu kortti aina heti, kun mahdollista. Priorisoi piilotettujen korttien avaamista muiden vaihtoehtojen edelle.
  4. Avaa piilotettu kortti aina pinosta, jossa on enitenkortteja kääntämättä.
  5. Korttipinon siirtäminen toisen päälle on kannattavaa vain, kun pääset näin avaamaan piilotetun kortin tai muuten hyötymään yhdistelystä.
  6. Älä vapauta tyhjää paikkaa, jos sinulla ei heti ole kuningasta saatavilla kyseiselle paikalle. Jos taas on, kannattaa kuningas aina pelata tyhjälle paikalle.
  7. Korttien pelaaminen ässäpinoihin: (pois lukien 1. ohje) jokin seuraavista on toteuduttava:
   • Mahdollistaa piilotetun kortin avaamisen
   • Mahdollistaa samanvärisen korttipinon siirtämisen, jonka takaa voidaan avata piilotettu kortti
   • Mahdollistaa kuninkaan siirtämisen tyhjälle paikalle
  8. Korttien viisi, kuusi, seitsemän ja kahdeksan pelaaminen: jokin seuraavista on toteuduttava, jotta kortti kannattaa pelata tai siirtää:
   • Mahdollistaa piilotetun kortin avaamisen
   • Muita kortteja ei ole vielä pelattu korttipinoon
   • Muita vaihtoehtoja jatkaa peliä ei ole

  Jotkut suosivat myös pakan kaikkien korttien kääntämistä kerran, jotta pelaaja näkee mitä kortteja on tulossa ja missä järjestyksessä. Näin on myös helpompi päätellä mitkä kortit ovat pöydällä väärin päin.

  Kun eteen tulee tilanne, jossa ohjeiden mukaisia siirtoja ei ole tehtävissä, siirrä kaikki mahdolliset kortit ässäpinoihin. Korttipinojen järjestely voi auttaa tässä tehtävässä ja avata uusia mahdollisuuksia.

  On kuitenkin mahdollista, että mikään siirto ei auta, jolloin on vain nieltävä tappionsa ja aloitettava uusi Klondike-peli alusta. Jokainen hävitty peli on askel lähemmäs voittoa!

  MUSTA KUNINGAS VAI PUNAINEN KUNINGAS?

  Klondike Pasianssin pelaaja voi joutua tilanteeseen, jossa on mahdollista pelata musta tai punainen kuningas tyhjään korttipaikkaan. Valinta on tehtävä huolella tutkimalla tarkasti tiedossa olevia kortteja.

  Jos jokin kortti estää tärkeän kortin pelaamisen tai uuden väärin päin olevan kortin kääntämisen, on hyvä laskea miten kyseisen kortin voisi pelata uuteen kuninkaasta alkavaan pinoon.

  Esimerkiksi punaisen kympin ollessa ongelma, on musta kuningas paljon parempi valinta kuin punainen.

  Todennäköisyys voittaa Klondike Pasianssi

  Klondike Pasianssin läpäisyn todennäköisyys käännettäessä pakasta kolme korttia kerrallaan, rajoittamatta uudelleen jakojen määrää, on noin 79 %. Käytännössä pelaajat eivät kuitenkaan läpäise 79:ää jakoa sadasta virheiden takia.

  Virheitä sattuu inhimillisten erehdysten seurauksena, mutta myös silloin kun monta erilaista siirtoa ovat mahdollisia ja teoriassa oikein, mutta varmuutta oikeasta ei ole.

  Mahdollista on myös saada jako, jota ei voi pelata. Tämän todennäköisyys on Klondikea pelatessa kuitenkin vain 0.025 %, eli yksi käsi neljästä tuhannesta. Onkin tutkittu, että hyvä pelaaja läpäisee Klondike Pasianssin vähintään 43 prosentin todennäköisyydellä, mutta luku voi olla myös hieman korkeampi.

  Klondike Pasianssin historia

  Mistä Klondiken nimi juontaa juurensa? Klondike Pasianssi on saanut nimensä Klondike nimisen kanadalaisen paikkakunnan mukaan, joka on ehkä kuuluisin alue Yukonin erämaassa 1800-luvun lopulla tapahtuneen kultaryntäyksen tiimoilta.

  Huhun mukaan peli on joko keksitty, tai kasvattanut huimasti suosiotaan Klondiken kullanhuuhtojien keskuudessa.

  Pasianssi juontaa juuret Klondiken kylään

  Klondike-peli on itse asiassa tismalleen sama kuin Solitaire-nimellä tunnettu versio, josta löytyy saksalaisia kirjoituksia jo vuodelta 1765.

  Näin ollen teoria, jonka mukaan peli on kulkeutunut Manner-Euroopasta tai Skandinaviasta Britanniaan, ja siitä Pohjois-Amerikkaan kuulostaa uskottavammalta kuin pelin keksiminen Pohjois-Amerikassa.

  Britanniassa peliä kutsutaan nimellä Patience, joka on peräisin Ranskasta. Sana tarkoittaa kärsivällisyyttä, jota pelissä todellakin tarvitaan! Sanalla patience – joka lausutaan ’pasjans’ – selittyy myös pelin suomenkielinen sana ”pasianssi”.

  Takaisin peliin