Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Autopelit pitävät vauhtia yllä ja yhdistävät pelaajia vuodesta toiseen

Autopelit pitävät vauhtia yllä ja yhdistävät pelaajia vuodesta toiseen

  Autopelit ovat aina kiinnostaneet pelaajia, ja niiden suosio on jatkunut ensimmäisistä yksinkertaisemmista pelikonepeleistä aina nykyajan viimeisemmän teknologian virtuaalipeleihin asti. Älypuhelimet ovat tuoneet autopelit pelattavaksi melkein missä ja milloin tahansa.

  Autopelit voivat olla erittäin näyttäviä

  Autopelien suosioon vaikuttaa varmasti niiden tietty yksinkertaisuus ja samalla vauhdikkuus. Autourheilun seuraaminen ja upeat autot ovat harrastuksena muutenkin yleisiä, joten moni haluaa varmasti kokea vauhdin huuman myös autopelejä pelatessa.

  Autopelit kuuluvat ehdottomasti videopelien klassikoihin. Autopelien lisäksi voit tutustua sivustollamme myös pasianssi klassikkopeleihin.

  Autopelien kehitys on seurannut teknologian uudistumista

  Autopelit ovat olleet suosittuja niiden alkuajoista lähtien aina tähän päivään asti. Ne toimivat kuitenkin samalla kaavalla kuin aikaisemmin; pelaaja ohjaa autoa erilaisissa kilpailuympäristöissä. Teknologian kehitys on toki selkeästi huomattavissa myös autopelien kohdalla grafiikoissa ja yleisessä pelikokemuksessa.

  Uuden teknologian virtuualiset autopelit vievät peliviihteen uudelle tasolle

  Pelivälineet ovat myös muuttuneet ja kehittyneet. Aluksi autopelejä pelattiin peliautomaateilla, mutta nyt niitä voi pelata virtuaalipelien välityksellä internetissä tietokoneella. Aikojen saatossa autopelien tekniikkaan ovat tuoneet uusia ulottuvuuksia aikansa tunnetuimmat pelivalmistajat kuten Taito, Sega, Atari, Namco, Nintendo, Sony ja Electronic Arts.

  Autopelit julkaistiin vuonna 1969 tunnetun pelivalmistajan Segan toimesta. Grand Prix pelissä pelaaja pystyi kontrolloimaan auton vauhtia painamalla jalallaan kaasua tai höllentämällä sitä, ja lisäksi pelikoneessa oli auton ratti ohjaamista varten. Autopelien tunnetuimpia ensimmäisiä uranuurtajia oli kuitenkin avaruuteen sijoittuva Taiton Astro Race vuodelta 1973. Mustavalkoisessa pelissä tuli edetä Joystickiä ohjaamalla ilman törmäyksiä.

  Autopelien kehitys kulki muun teknologian mukana ja 80-luvulla mukaan tulivat taustaäänet. Samalla vuosikymmenellä julkaistiin jo paljon enemmän pelejä. Viimeistään 90-luku muutti kuitenkin autopelien teknologiaa niin paljon, että niistä alkoi tulla yhä enemmän todentuntuisia. 1990-luvun lopussa monet asiat siirtyivät internetiin, ja myös autopelit oli mahdollista löytää verkkoympäristössä. Autopelit ovat saatavilla nykyään myös mobiililaitteille.

  Autopelit ovat pelattavissa monella eri pelilaitteella, ja vaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Monen mielestä pelikonsoleilla tai PC:llä pelattavat pelit ovat todentuntuisempia, unohtamatta tietenkään virtuaalisia autopelejä, mutta joskus on vain kätevä kaivaa älylaite taskusta ja pelata myös pienemmän ruudun välityksellä.

  Suositut autopelit ovat saaneet jatko-osia

  Autopelit ovat olleet aina suosittuja pelaajien keskuudessa. Joskus pelit ovat niin onnistuneita, että pelivalmistajat ovat halunneet tehdä joistain autopeleistä myös jatko-osia. Jopa jotkut 1990-luvulla ensimmäisen osansa saaneet autopelit ovat yhä suosittuja niille tehtyjen sarjojen ansiosta.

  KATSO LISTA TUNNETUIMMISTA JA SUOSITUIMMISTA AUTOPELIEN SARJOISTA JA NAPPAA SUOSIKKISI

  Colin Mc Rae Rally/DiRT, Codemasters, Sony Interactive Entertainment 2000: Rallimestari Colin Mc Raen mukaan alun perin nimetty ralliautopelisarja on yksi lajinsa suosituimmista. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen realistisimmista autopeleistä. Auton kontrollointi, grafiikat, kolarit ja jopa kilpailusponsorit seuraavat oikean rallikisan tunnelmaa.

  Gran Turismo, Sony Interactive Entertainment, 1997: Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin PlayStationille vuonna 1997. Pelisarjasta on tullut erittäin suosittu, ja itse asiassa se on PlayStation-pelikonsolin pelisarjoista yksi myydyimpiä. Erittäin laajat autovalikoimat ja todentuntuinen ajaminen on tehty todella realistiseksi. Vaikkei pelaajalla olisikaan oikeasti varaa ajaa maailman kalleimmilla autoilla, voi hän päästä todentuntuiseen tunnelmaan pelisarjan peleissä. Niistä viimeisin Gran Turismo Sport julkaistiin vuonna 2017.

  Gran Turismo

  Forza, Microsoft Studios, 2005: Xboxeille suunniteltu vastine Sonyn suositulle Grand Turismo pelille julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2005. Peli on saanut kiitosta erityisesti taustagrafiikoista ja äänimaailmastaan. Vaikka autovalikoima ja ulkonäkö ei ole ehkä yhtä laaja kuin kilpailijallaan, saa Forza vahvat pisteet myös todentuntuisista kolarointijäljistä.

  Forza-autopeli

  Mario Kart, Nintendo, 1992: Alun perin vuonna 1992 julkaistu Mario Kart [sisäinen linkki Mario-pelit -artikkeliin] on saanut monta jatko-osaa. Vaikka pelin ideana ei ole jäljitellä oikeita autoja tai ajamistakaan, on se silti yksi kaikkien aikojen suosituimmista autopelisarjoista. Mario-peleistä kaikille tutut hahmot ajavat kilpaa toistensa kanssa ja keräävät lisäominaisuuksia matkan varrelta, jotta voittamisesta tulisi helpompaa. Viimeisin julkaisu on Mario Kart 8 Deluxe vuodelta 2017.

  Nintendolla pelattava Mario Kart

  Autopelejä löytyy joka makuun

  Autopelit tarjoavat vauhtia ja autoja rakastaville pelaajille paljon iloa, ja niiden parissa voi viettää aikaansa helposti tunnista toiseen.

  Eri pelaajat ovat kiinnostuneita autopeleistä eri syistä. Osaa kiehtoo erilaiset automallit, osaa todentuntuinen ajaminen, osaa erilaiset autoradat ja käynnissä olevat oikeat kilpailut, osaa kolaroiminen ja toiset pelkkä autopelien vauhti saa hurmokseen.

  Vaikka autopelejä pelataan usein yksin, voi niitä pelata myös kaverin kanssa kilpaillen. Nykytekniikka mahdollistaa autopelien kautta kilpailemisen jopa toisella puolella maapalloa asuvan kanssa. Autopeleillä on siis myös selkeästi ihmisiä yhdistävä vaikutus.