Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Yksinkertainen (helppo) Pasianssi

Yksinkertainen (helppo) Pasianssi

  Tämän kertainen artikkeli käsittelee pasianssin muotoa, joka tunnetaan monella eri nimellä. Pasianssi.com ristiikin variaation nyt virallisesti nimellä Yksinkertainen pasianssi, koska siitä yksinkertaisempaa korttipeliä saa hakea.

  Mikäli tiedät pelille osuvamman tai yleisesti tiedossa olevan nimen, käy jättämässä viestiä Facebookin seinälle.

  Pelin yhteenveto

  Tämän pasianssi-variaation tavoitteena on kaikessa yksinkertaisuudessaan saada kasattua kolmentoista pelikortin pinoja niin monta, kun peliä aloittaessa itse tai kaverin kanssa haluaa määrittää.

  Yhdellä pakalla haastavin taso on saada kaikki kortit pinoihin, eli neljä kappaletta 13-kortin pinoa. Helppo vaihtoehto on kasata vain yksi pino – tai vaikka alle 13 korttia, joka sekin voi huonon tuurin iskiessä kestää pitkäänkin.

  Yksinkertainen Pasianssi

  Pelin läpäisyn vaikeustasoa saa halutessaan helposti kasvatettua määrittäen enemmän 13-kortin pinoja. Helppo keino tähän on lisätä käytössä olevia korttipakkoja tai uudelleen sekoittamalla käytössä oleva pakka aina neljä pinoa suoritettuaan.

  Pelin ohjeet lyhyesti

  1. Ota korttipakka esiin
  2. Sekoita pakka
  3. Sano luku nousevasti aloittaen ykkösestä
  4. Käännä kortti yksitellen pakasta
  5. Jos pakasta kääntämäsi kortti ei täsmää sanomasi kortin kanssa, pääset eteenpäin
  6. Jos kääntämäsi kortti täsmää sanomaasi, sekoita koko pakka ja aloita alusta
  7. Kun pääset 13 lukuun, eli kuninkaaseen asti, se pino on valmis
  8. Peli päättyy, kun olet saanut niin monta pinoa, kun olet peliä aloittaessasi määrittänyt

  Pelin kesto

  Yksinkertaisen pasianssin kesto riippuu täysin kuun asennosta, eli tuuristasi sillä hetkellä, sekä valitsemastasi vaikeustasosta. Yksi korttipakka, eli neljä pinoa, on mahdollista läpäistä jopa alle viidessä minuutissa.

  Harvoin kuitenkaan heti ensimmäisellä yrittämällä saa neljää (tai edes yhtä) pinoa täyteen, joten koko omaisuuttaan ja puolisoaan ei välttämättä kannata laittaa panokseksi. Huonolla kuun asennolla pelin läpäisyssä voi kestää pitkäkin tovi.

  Toisaalta, myös perinteinen pasianssi voi joskus kestää, varsinkin kolmen kortin vaikeustasolla, todella hyvän aikaa.

  Näin pääset alkuun

  Yksinkertaisen pasianssin pelaamista varten – kuten lähes kaikkia korttipelejä varten – tarvitaan vain tavallinen, 52-pelikortin pakka.

  52-pelikortin pakka

  Pelin alussa tulee määrittää vaikeustaso, eli kuinka monta 13-kortin pinoa haluat yrittää suorittaa. Ensimmäinen peli kannattanee aloittaa yhden pinon tavoittelulla ja kokeilla kuinka helppo-peli loppujen lopuksi on kyseessä.

  Mihin tilanteisiin peli sopii?

  Tämä pasianssin variaatio on oiva väline kärsivällisyyden kehittämistä varten – ei pasianssia turhaan tunneta Lontoossa nimellä Patience. Peli sopii hyvin myös kaverin haastamiseen, vedonlyöntiin tai juomapeliksi – sekä esimerkiksi matkapeliksi ja tilanteisiin, joissa ei ole paljoa pöytätilaa.

  Pasianssi.com suosittelee kokeilemaan tätä simppeliä klassikkopelin variaatiota!