Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Moottoripyöräpelit tarjoavat vauhtia ja temppuja

Moottoripyöräpelit tarjoavat vauhtia ja temppuja

  Videopelit ovat olleet suosittuja eri muodoissaan jo 1970-luvulta alkaen. Videopelien parasta antia ja usean pelaajan suosikkeja ovat moottoripyöräpelit. Moottoripyöräpelit sopivat niille, ketkä hakevat pelaamisesta vauhdikasta ajanvietettä.

  Moottoripyöräpelit eroavat autopeleistä muun muassa siinä, että moottoripyörillä voi kisailun lisäksi tehdä myös usein erilaisia temppuja. Moottoripyöräpeleissä, niin kuin oikeassakin elämässä, pääsee kuitenkin vähintäänkin samanlaisille pelikentille kuin autopeleissä.

  Moottoripyöräpelit

  Moottoripyöräily tai siihen liittyvien lajien seuraaminen on suosittua ympäri maailmaa, ja tämä on varmasti myös yksi syy moottoripyöräpelien jatkuvaan suosioon.

  Tunnetuimmilla pelivalmistajilla on omat pelisarjansa moottoripyöräpeleistä. Kuten muutkin videopelit, myös moottoripyöräpelit seuraavat aikaansa ja ne ovat kehittyneet aikojen saatossa teknologian uusiutumisen mukana.

  Parhaimpia moottoripyöräpelejä kautta aikojen

  Aluksi moottoripyöräpelejä pelattiin kolikkopelikoneilla, sen jälkeen niitä pystyi pelaamaan erilaisilla pelikonsoleilla ja tietokoneilla, ja myös mukana kannettavat konsolit saivat omat versionsa.

  2D-moottoripyöräpelit vaihtuivat 3D-versioihin, ja nyt moottoripyöräpeleistä on ilmestynyt myös omat mobiilipeliversionsa.

  Ainakin nämä moottoripyöräpelit tulevat siis jatkossakin ilahduttamaan vauhdinnälkäisiä ja säilymään videopelien klassikkoina vuodesta toiseen:

  ROAD RASH, ELECTRONIC ARTS, 1991-2003

  Eräs klassisista ja mainetta saaneista moottoripyöräpeleistä on Road Rash, joka ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1991.

  Tarkoituksena ei ole pelkästään ajaa mahdollisimman nopeasti ja voittaa maantiellä ajettava kilpailu, vaan muut moottoripyörät voittaakseen ajaja voi myös mätkiä muita moottoripyöräkuljettajia esimerkiksi metalliketjulla.

  Peleissä on myös mielenkiintoiset musiikit, ja pelin myöhemmissä versioissa esiintyjinä ovat tunnetut artistit. Viimeisin versio ilmestyi jo vuonna 2013, ja monet moottoripyöräpelien ystävät odottavatkin jo, milloin seuraava versio ilmestyisi.

  EXCITEBIKE, NINTENDO ENTERTAINMENT SYSTEM, 1984-2015

  Videopelien ja moottoripyöräpelien klassikoihin ehdottomasti kuuluva Excitebike tuotiin markkinoille ensimmäistä kertaa vuonna 1984 kolikkopeliversiona.

  Nintendo Entertainment Systemin peli on saanut aina hyviä arvioita ja siitä on tehty useita eri versioita. Esimerkiksi Mario on päässyt ajamaan kyseisen moottoripyöräpelin radalla ja kunnianosoitukseksi siitä on tehty oma kenttänsä Mario Kart 8 -peliin.

  Moottoripyöräpelin ensimmäisissä versioissa ajetaan supercross-radoilla, mutta myöhemmin ajo tapahtuu myös muissa maisemissa, kuten sademetsässä ja kanjonissa. Viimeisin versio on julkaistu vuonna 2015.

  JOE DANGER, HELLO GAMES, 2010-2012

  Videopeli oli Hello Games:in ensimmäinen julkaisu, ja se tuotettiin ensin PlayStation 3-pelikonsolille. Myöhemmin siitä on tehty omat versiot myös muun muassa iOS:lle ja Androidille, joten pelistä voi nauttia myös mobiililaiteversiona.

  Jo pelin valmistamisvaiheessa tekijät pitivät sosiaalisessa mediassa seuraajat tietoisena pelin rakennusvaiheista. Värikäs Joe Danger on toteutettu hauskalla tavalla ja moottoripyörän ohjaamisen lisäksi pelaajat pääsevät mm. vaikuttamaan pelikenttiin. 3D-formaattiin tehty moottoripyöräpeli muistuttaa sivu näkymästään johtuen 2D-tekniikkaa, mutta se ei tee siitä kuitenkaan vanhanaikaista.

  Ensimmäinen versio toteutettiin kokonaisuudessaan vain neljän henkilön työryhmällä. Peli myi kolmessa kuukaudessa yli 100 000 kappaletta. Myöhemmin pelin päähenkilöstä tehtiin myös elokuva ja siihen perustuen julkaistiin pelin toinen ja toistaiseksi viimeinen versio vuonna 2012.

   

  MOTO GP, 1987-2018, MILESTONE

  Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaa kuvaavaa Moto GP-sarjaa on tehty vuodesta 1987. Moottoripyöräpelejä on ilmestynyt jo useita, mutta pelin sanotaan vain paranevan vuosi vuodelta.

  Peleissä pääsee pelaamaan eri kuljettajien nimissä useassa eri moottoripyörätallissa. Moottoripyöräpelissä voi myös valita eri peliversioita esimerkiksi manageri-moden, jolloin pelaaja pääsee hallitsemaan koko tiimiä kokonaisvaltaisemmin, ja pelin pelaamisessa ei ole kyse enää pelkästään kilpa-ajosta moottoripyöräradalla.

  Viimeisin julkaisu on juuri tuotu markkinoille 6.6.2018. Moni ei pääse tämän lähemmäs oikeaa Moto GP -tunnelmaa – ainakaan kuljettajan roolissa.

  TOURIST TROPHY, SONY COMPUTER ENTERTAINMENT, 2006

  Gran Tourismo on yksi maailman tunnetuimpia ja pelatuimpia autopelejä. Tourist Trophy on PlayStationille suunniteltu pelin moottoripyöräversio, jossa pelaaja pääsee valitsemaan yli 100 moottoripyörästä.

  Pelissä on valittavana useita eri muotoja ja pelaaja voi mm. säätää moottoripyörien ominaisuuksia. Moottoripyöräpelien realistista aatelistoa edustavan pelin on julkaissut Sony ja sen valmistajana on toiminut Polyphony Digital.

  RIDE, MILESTONE, 2015-1017

  Yksi kaikkien aikojen todentuntuisempia moottoripyöräpelejä on Ride. Moottoripyöräpelien sarjan muodostava Ride on tehty niin taitavasti, että sitä voi melkein verrata ajosimulaattoriin.

  Ridea on verrattu mm. autopelien Forzaan, joka ei ole ollenkaan huono meriitti.

  Pelistä on julkaistu kaksi versiota vuosina 2015 ja 2017. Realistisen tuntuisessa pelin viimeisimmässä versiossa on 200 moottoripyörää ja 30 rataa. Pelaaja voi valita jopa 12 eri pelimuodosta ja säätää menopeliään mielensä mukaisesti.

   

  Vauhtia moottoripyörien selässä ilman huolta asfaltti-ihottumasta

  Moottoripyöräpelit ovat tarjonneet vauhtia hurjapäille jo 1980-luvun alusta lähtien.

  Moottoripyöräpelit ovat parantuneet aikojen saatossa teknologian kehityksen myötä, mutta monet muistavat nuoruusvuosiltaan vielä klassiset moottoripyöräpelit.

  Parhaimpien moottoripyöräpelien listalle olisi mahtunut varmasti monta muutakin suosikkia.

  Tulevaisuudeltakin voi odottaa paljon moottoripyöräpelien suhteen, sillä ne muuttuvat jatkuvasti enemmän ja enemmän todentuntuisiksi tai hauskemmiksi, mikäli se sopii pelin tyylilajille. Moottoripyöräpelejä voi pelata videopeliversioina ilman huolta asfaltti-ihottumasta.

  Rauhoittumiseen adrenaliinipärinöiden päätteeksi pasianssit ovat oiva keino.