Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kokkipelit antavat mahdollisuuden kenelle tahansa olla kokki

Kokkipelit antavat mahdollisuuden kenelle tahansa olla kokki

  Television kokkiohjelmat ovat vuodesta toiseen katsotuimpia televisiosarjoja. Niin ikään melkein päivittäin voi lukea lehdistä julkkiskokkien elämästä. Kuka tahansa voi opetella kokkaamaan aivan kuin mestarikokit satojen kokkikirjojen, videoiden, televisio-ohjelmien ja tuhansien nettisivustojen avulla.

  Kokkipelit

  Ruoanlaiton ja kokkien suosion ansiosta myös yhä useamman nettipelin teemana on kokit ja ruoka.

  Maailman tunnetuimmat kokit ovat italialaisia ja ranskalaisia, joten monet kokkipelit ovat juuri eteläeurooppalaisten kokkien ja ruokakulttuurin inspiroimia.

  Ruoanlaitto on samalla myös erittäin hauskaa, jolloin useisiin kokkipeleihin on lisätty myös aimo annos huumoria. Ota pasianssin lomassa kokkipelit haltuun ja tutustu muutamaan hullunhauskaan peliin!

  Katso mikä keittiössä paistuu What´s Cooking -kokkipelissä

  Hieman kömpelö kokki on pääosassa peliyritys Playtechin valmistamassa What´s Cooking -kolikkopelissä. Kokkipeli alkaa animaatiolla, joka näyttää kokkiystävämme kokeman pienen epäonnisen tapaturman. Sama huono onni jatkuu pelikeloille, jossa pyörivät palamaan syttynyt pannu, ylitsepursuava tehosekoitin ja ylikiehuva kattila. Pelaajalle herää tässä kohtaa jo epäluulo kokin taidoista. Onneksi se hälvenee pelin edetessä, sillä What`s Cooking on todellinen kokkipeli – pelaaja pääsee itse valmistamaan ruokaa.

  What´s Cooking -kokkipelin ominaisuudet:

  • Peliruudulla on viisi pelikelaa, joita halkovat kiinteää 30 voittolinjaa. Pelin tarkoitus on saada mahdollisimman arvokkaita symboliyhdistelmiä voittolinjoille.
  • Keittiön toimintaan pääsee mukaan hyvin pienellä minimipanoksella, vain 30 sentillä. Halutessaan kierroksen kokonaispanosta voi nostaa aina 150 euroon asti.
  • Symboleina keloilla pyörivät sipuli, palava pannu, tehosekoitin, kattila, pihvi ja tomaatti. Erikoissymboleina ovat itse kokki, uuni ja keittokirja.
  • Pelin paras osa onkin juuri erikoistoiminnot. Uuni toimii pelin wild-symbolina, joka korvaa minkä vain pelin perussymbolin. Kokki on scatter-symboli, jolla pelaaja voi voittaa jopa 50-kertaisen voittokertoimen.
  • Bonuspeli on kokkipelin parhain osuus. Silloin pelaajan täytyy kääriä hihat ja kokata yksi huippuluokan ruoka-annos. Bonuspeliin pääsee silloin, kun keittokirjan kuva ilmestyy ensimmäiselle ja viidennelle kelalle. Bonuspelissä peliruudulle avautuu keittokirja, josta pelaaja valitsee ainekset haluamaansa ruokaan. Ruoan valmistuttua kokkipeli ilmoittaa, kuinka monta ilmaiskierrosta ja minkä voittokertoimen pelaaja on voittanut.
  • Niin ikään pelissä on progressiivinen jättipottipeli Dollar Ball, jonka voittamiseksi tarvitaan jo hieman onnea ja suurilla panoksilla pelaamista.

  Playtechin pelivalikoimaan kuuluu yli 500 erilaista kasinopeliä, joka lisääntyy vuosittain kymmenillä uutuuksilla. Kokkipelit eivät ole pelivalmistajan vahvuus, mutta ehkä se lisää kokkipelit-kategoriaansa uutuuksia lähitulevaisuudessa.

   

  Maailman paras kokki kalpenee Big Chefin rinnalla

  Big Chef -kokkipeli on taasen What´s Cookingin täysi vastakohta. Nyt pelaaja pääsee nauttimaan ateriaansa hienostuneeseen ravintolaan, jossa tarjotaan ensiluokkaista ruokaa.

  Big Chef -kolikkopelissä keloja koristavat huippukokin lisäksi ammattimainen keittiötiimi ja herkulliset annokset kuten tomaattikeitto, rapu, pihvi, paistettu kokonainen kana ja herkullinen creme caramel -jälkiruoka.

  Lisäksi peliruudulla voi välistä nähdä hopeisen suojakuvun, ruokalistan ja Big Chef -hellan. Ne ovat erikoissymboleja, joilla pelaaja voittaa tässä kokkipelit-kategoriaan kuuluvassa kolikkopelissä hienoja erikoistoimintoja kuten ilmaiskierroksia.

  Big Chef -pelin ominaisuudet:

  • Peliruudulla on viisi pelikelaa ja 15 kiinteää voittolinjaa.
  • Kokkipelin panostaso alkaa jopa niin alhaisesta panoksesta kun 0,15 eurosta, ja se nousee aina 30 euroon asti. Big Chefissä ei käytetä panostasoja.
  • Animaatioltaan pelin symbolit muistuttavat tutun lastenelokuvan piirroksia, joka on luultavasti ollut inspiraation lähde pelintekijöille.
  • Erikoistoimintoja on niin ikään kolme: ruokalista on scatter-symboli, Big Chef -hella on wild-symboli ja suojakuvulla pelaaja voittaa ilmaiskierroksia.
  • Ruokalistan kuvalla voittaa myös 10 ilmaiskierrosta, joiden aikana kaikki voitot kerrotaan kahdella. Näiden ilmaiskierrosten aikana keloilla esiintyy nousevia wild-symboleja, jotka nousevat peliruudun yläosaan asti pysähtyessään keloilla. Suojakuvulla saa ainoastaan yhden ilmaiskierroksen, mutta jos kierroksen aikana esiintyy nouseva wild -symboli, ilmaiskierrokset jatkuvat. Big Chef -hella on siis pelin wild-symboli, joka on kuin pokerikorttien jokeri. Se muuntuu miksi vain toiseksi perussymboliksi.

  Peliyritys Microgaming on tunnettu lukuisista luovista kolikkopeleistään, jonka luomuksiin Big Chefs -kokkipeli myös kuuluu. Yhtiö ei ole lisännyt kokkipelit-kategoriaansa muita vastaavia pelejä, mutta jäämme innolla odottamaan yritykseltä uusia kokkipelejä.

   

  Kokkipelit ovat vallanneet netin

  Kolikkopelien lisäksi muut erilaiset kokkipelit ovat pelattavissa internetin eri sivustoilla. Pikainen haku netin hakukoneella sanalla ”kokkipelit” tuo lukuisia eri pelivaihtoehtoja, joissa pelaaja pääsee niin leipomaan kuin myös paistamaan pitsaa ja hampurilaisia.

  Kokkipelit ovat hyvä pelivaihtoehto sekä viihde- että oppimismielessä – varo vain, ettei nälkä yllätä pelatessa!