Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Mopopelit – vauhdikasta menoa netissä

Mopopelit – vauhdikasta menoa netissä

  Vaikka autopelit ovatkin ajopelien suosituinta kastia, kiehtovat kaksipyöräisten maailmaan keskittyvät mopopelit monia pelaajia vähintäänkin samoissa määrin. Vauhdikkaita pelejä on olemassa joka lähtöön ja kaikille mahdollisille pelialustoille.

  Sukella Pasianssi.comin kanssa moottoripyöräpelien kiehtovaan maailmaan ja verestä muistojasi niin lapsuuden suosikkien kuin uudempienkin pelien tiimoilta.

  Mopopelit ovat erittäin vauhdikkaita

  Arcade-tyyliset mopopelit

  Pelihalleissa pelattavat mopopelit ovat monen mielestä niitä kaikkein viihdyttävimpiä, sillä pelaamiseen makuun voi eläytyä aivan eri tavalla realistisen ohjaustangon ja näyttävämpien puitteiden ansiosta.

  Innokkaiden pelaajien harmiksi pelihallit ja arcade-pelit ovat tätä nykyä huomattavasti harvinaisempia kuin kuluneina vuosina, ja monelle näistä moottoripyöräpeleistä tuleekin elävästi mieleen ennen kaikkea lapsuuden ja nuoruuden muistoja.

  HANG-ON

  Segan klassikkopelien joukkoon eittämättä lukeutuva Hang-On lienee tuttu jokaiselle pidempään pelailleelle mopopelien ystävälle. Vuonna 1985 julkaistussa mopopelissä huristellaan muita tietokoneohjattuja moottoripyöriä sekä tietysti aikaa vastaan.

  Sega -pelikonsoli

  Hang-On-pelistä on olemassa sekä perinteisempi arcade-versio että päällä istuttava, oikeaa moottoripyörää muistuttava versio, joka on tarjonnut monelle vauhdin ystävälle unohtumattomia pelikokemuksia.

  Legendaarisen mopopelin kehittämisestä vastasi tuohon aikaan tuntematon Yu Suzuki, joka on sittemmin noussut yhdeksi videopeliteollisuuden tunnetuimmista nimistä ja Segan tärkeimmistä pelintuottajista.

  HARLEY-DAVIDSON & L.A. RIDERS

  Toinen Segan klassikkomopopeli on Euroopassa vuonna 1998 julkaistu Harley-Davidson & L.A. Riders, jossa pelaaja pääsee päristelemään miltei ehdalta tuntuvalla Harrikalla. Myös tästä mopopelistä on olemassa sekä tavanomainen arcade-versio että sitäkin upeamman pelikokemuksen tarjoava luksusversio, jossa näyttö on huomattavasti kookkaampi ja ohjattavuus realistisempi.

  Mopopelissä on valittavana viisi eri Harley-Davidson-mallia, joilla Los Angelesin maisemissa pääsee hurjastelemaan kelloa vastaan.

  Tietokone- ja konsolipelit

  Erilaiset mopopelit ovat totta kai aina olleet suosittuja pelihallien ulkopuolellakin. Tietokoneella ja pelikonsoleilla pelattavia mopopelejä ja pelisarjoja riittää joka lähtöön, mutta napataan joukosta pari klassikkoa, jota vilkaisemme hieman lähemmin:

  ROAD RASH

  Road Rash -pelisarja on melkeinpä pakollinen mainittava, kun tarkastelun kohteena ovat legendaariset mopopelit. Pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin Segan Mega Drive -konsolille vuonna 1991, ja siinä pörrätään menemään Kalifornian komeissa maisemissa.

  Myös pelisarjan kaksi seuraavaa osaa julkaistiin Mega Drivelle – Yhdysvaltojen komeimpiin kolkkiin sijoittuva Road Rash II vuonna 1992 ja kattavammalle maailmanmatkalle vievä Road Rash 3 vuonna 1995. Lisäksi Road Rash -sarjaan kuuluu kaksi PlayStationille vuosina 1998 ja 2000 julkaistua mopopeliä sekä Nintendo 64 -versio vuodelta 1999.

  MOTOGP

  Moottoripyöräilyn maailmanmestaruussarja MotoGP ansaitsee totta kai oman pelisarjansa, jonka kehittämiseen ja julkaisemiseen ovat osallistuneet useat eri pelialan yritykset aina Namcosta Milestoneen.

  MotoGP logo

  Sarjan ensimmäinen mopopeli julkaistiin PlayStation 2 -konsolille vuonna 2000, kun taas viimeisintä MotoGP 17 -peliä pääsee pelaamaan niin PlayStation 4 – ja Xbox One -konsoleilla kuin tietokoneellakin.

  Yhteensä huippusuosittuun mopopelisarjaan kuuluu 22 toinen toistaan viihdyttävämpää peliä, joiden parissa moni prätkäjätkä on varttunut aikuiseksi.

  Sivuston pääteemaan liittyen on mainittava, että sattumalta Spider Pasianssi on tehnyt läpimurtonsa samoihin aikoihin, kun ensimmäinen MotoGP on julkaistu. Kenties olohuoneet ovat siihen aikoihin pyhitetty MotoGP:n pelailuun PlayStationilla ja toimistossa on Windows-koneilla pelattu Spider Pasianssia.

  MotoGP

  TOURIST TROPHY

  Monen moottoripyöräpelien ystävän suosikkeihin lukeutuva Tourist Trophy on pakollinen mainittava, koska sen kehittäjä Polyphony Digital tunnetaan erittäin suositusta Gran Turismo -autopelisarjastaan.

  Euroopassa vuonna 2006 julkaistu mopopeli pyrki yrityksen muiden luomusten tavoin tarjoamaan hyvin realistisen pelikokemuksen ja tuon ajan standardeilla tässä totisesti onnistuttiin. PlayStation 2:lle julkaistu Tourist Trophy on Gran Turismo 4:n ohella ainoa kyseiselle konsolille julkaistu peli, joka tukee 1080i-resoluutiota.

  Nettipelit

  Niin mainioita kuin arcade- ja konsolipelit ovatkin, tapahtuu yhä suurempi osa kaikesta pelailusta netissä suoraan selaimessa. Jatkuvasti kasvava osa nettipelaajista käyttää pelaamiseen älypuhelinta tai muuta mobiililaitetta, joten erityisesti mobiiliin mukautuvien tai siihen varta vasten kehitettyjen mopopelien suosio on vuosi vuodelta korkeampi.

  Netistä ja mobiililaitteiden sovelluskaupoista onkin helppo löytää viihdyttävää pelattavaa myös silloin, kun kiinnostuksen kohteena ovat ennen kaikkea vauhdikkaat mopopelit.

  Aivan oman genrensä nettipelien maailmassa muodostavat tietokoneella ja mobiililatteella pelattavat rahapelit, joiden joukosta löytyy myös paljon kiinnostavia moottoripyöräaiheisia pelejä. Näitä vanhoja kunnon hedelmäpelejä muistuttavia virtuaalisia kolikkopelejä voi pelata suoraan selaimessa ilmaiseksi – tai jos oikean rahan voittaminen kiinnostaa, rahapanosta vastaan. Nämä suosituimmat moottoripyöräteemaiset online-kolikkopelit tuovat varmasti muistoja mieleen menneisyyden pelihalleista:

  REEL THUNDER

  Microgamingin kehittämä Reel Thunder on grafiikoiltaan sarjakuvamainen ja todella vahvasti vanhojen kunnon peliautomaattien muistoa kunnioittava moottoripyöräteemainen nettikolikkopeli. Maineikkaan online-rahapelien kehittäjän varhaisempaan tuotantoon lukeutuva luomus on julkaistu jo vuonna 1999, joten nykypelaajan silmään tunnelma on kaikilta osin mukavan retrohenkinen.

  EASY SLIDER

  Legendaariseen vuoden 1969 Easy Rider -elokuvaan jo nimensäkin puolesta viittaava suosittu mopopeli edustaa hieman tuoreempaa online-slottien tarjontaa. NextGen Gamingin kehittämä Easy Slider antaa pelaajansa maistaa motoristien elämäntyyliä ja toimii nostalgisena välipalana kaikille, joiden makuun Easy Rider -elokuva ja simppelit mopopelit istuvat.