Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Metsästyspelit opettavat tosi toimiin

Metsästyspelit opettavat tosi toimiin

  Erilaiset metsästyspelit ovat melko yleisiä pelaajien keskuudessa. Metsästyspelistä riippuen ne sopivat eri ikäisille ja erilaisista peligenreistä kiinnostuneille pelaajille. Tarjolla on opettavaisia ja viihdyttäviä pelejä, joita pelatessa esimerkiksi tähtäystaidot ja tarkkuus paranevat.

  Metsästyspelit

  Niin metsästykseen kuin myös sen kautta metsästyspeleihin liittyy paljon ennakkoluuloja. Ne karisevat parhaiten, kun tutustuu harrastuksiin pintaa syvemmältä. Metsästyspelit tarjoavat monipuolisen mahdollisuuden tutustua eri luontolajeihin ja tarkkuusammuntaan, ja niiden avulla monelle syttyykin innostus oikeaa metsästysharrastusta kohtaan. Vastavuoroisesti monet metsästyksestä innostuneet taas harjoittavat taitojaan pelien avulla.

  Pelaaminen on nykyisin yleisesti ottaen hyväksytty harrastus, jonka kategorioista löytyy jokaiselle kiinnostavia aiheita. Metsästyspelit, kuten myös pasianssit tarjoavat keinoa rentoutua, parantaa keskittymiskykyä ja löytää saman henkistä seuraa muista pelaajista.

  Pelaaminen ei tarkoita päätöntä aseella räiskimistä ja ylenmääräistä väkivaltaa, vaan se voi olla laadukasta ja opettavaista.

  Metsästys – mainettaan parempi harrastus

  Metsästyksestä on monilla hyvin yksipuolinen kuva, ja se usein nähdään väkivaltaisena touhuna ilman päämäärää. Todellisuudessa kyseinen harrastus on monipuolinen laji, johon kuuluu esimerkiksi seuraavat toimialueet:

  • Kosteikkojen rakentaminen
  • Riistapeltojen ylläpito
  • Keinopesien rakennus sorsille ja telkänpönttöjen rakentaminen
  • Riistanruokintapaikkojen ylläpito
  • Vieraslajien rajoittaminen
  • Riistanhoitotyön jatkuvuuden turvaaminen
  • Luontoalueiden tarkkailu ja eläinkantojen kartoittaminen

  Metsästys sopii myös nuorille, sillä heidät voidaan ottaa mukaan metsästysmetsälle erityisesti oppimaan metsän salaisuuksista.

  Eläinten käyttäytyminen, vuodenaikojen vaihtelu ja metsämaisema tulee tutuksi jo nuorella iällä. Metsästykseen on parasta tutustua hyvän seuran kautta, jolloin lajin kokonaisvaltaisuus tulee selväksi jo nuorella iällä.

  Sen myötä nuorille kasvaa kunnioittava suhtautuminen luontoa ja luontokappaleita kohtaan. Hyvän tietopohjan avulla on mahdollista laajentaa harrastusta tietokoneelle ja ottaa metsästyspelit haltuun.

  Monenlaisia metsästyspelejä

  Viime vuonna ilmestynyt The Hunter: Call of the wild on erinomainen metsästyspeli konsolille, jossa mennään metsästyksen ytimeen.

  Pelissä tarvitaan samoja taitoja kuin metsästysmetsällä: luonnon vaihtelun ymmärtämistä ja tarkkaavaisuutta. Metsästysmetsällä tarvitaan myös pitkäjänteisyyttä, eikä se ole pahitteeksi pelimaailmassakaan.

  Metsästyspelin avulla monia taitoja on mahdollista hioa yhä paremmiksi. Call of the wild -metsästyspelissä ollaan eurooppalaisten eläimien perässä, ja siinä on otettu huomioon myös vuorokauden vaihteleva rytmi ja sää.

  Bird Hunter -metsästyspeli on vanhempaa tuotantoa, mutta sen avulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ampujana.

   

  Tässä metsästyspelissä harjoitellaan juuri lentoammuntaa ja sen eri ampumakulmia ja etäisyyksiä. Metsästäjän kannalta pelin parhaimpia paloja on keskittyä kolmiulotteiseen ammuntaan, josta on hyötyä myös metsästyksessä.

  Metsästyspeliä pelatessa kannattaa muistaa käyttää aina samaa kättä kuin metsästäessä.

  Kolikkopelien joukossa on myös lukuisia metsästyspelejä, kuten Hunting Season -peli, jossa metsästetään koirien kanssa. Open Season -metsästyspelissä metsästetään koirien kanssa hanhia ja karhuja. Hunt-metsästyspeli taas vie suurempien villieläinten maailmaan, missä vilisee tiikereitä, leijonia ja leopardeja.

  Metsästyspelit opettavat ja tuovat oikean metsästyksen tunnelmaa

  Metsästyspeleistä innostuville tarjolla on erilaisia lisälaitteita, joiden avulla pelaaja pääsee mukaan tunnelmaan. Jo nyt pelaajat voivat kokeilla simulaattori-pelejä ja 3D-efektejä, joiden avulla metsästyspelit muuttuvat todentuntuisemmaksi.

  Nuorille metsästyksestä innostuneille on tarjolla opettavaisia metsästyspelit-kategoriaan kuuluvia eräpelejä.

  Niiden avulla on mahdollista oppia kalastuksesta, riistasta, erätaidoista ja myös tärkeistä luvista.

  Metsästysharrastuksen aloittaminen vaatii riittävän määrän tietoa, jota täydennetään vuosien varrella.

  Nuorille laji onkin parasta esitellä tiedon kautta, johon metsästyspelit tarjoavat hyvän vaihtoehdon. Niiden avulla nuori ymmärtää, että laji on paljon muutakin kuin vain riistan metsästystä. Tämän tiedon sisäistää helpoiten ja hauskinten metsästyspelin kautta.

  Metsästyspelit voivat olla myös rahan metsästystä

  Riistan metsästyksen lisäksi pelimaailmassa metsästetään tietysti myös rahaa. Parhaimmat apajat ovat tarjolla jackpot-peleissä, joissa on parhaimmat mahdollisuudet napata todella suuri potti, jos panostaa riskisti ja isosti.

  Toisaalta pelimaailmassa tiedetään lukuisista onnenpotkuista, joissa monen miljoonan euron potti onkin irronnut melko kohtuullisella panoksella. Riistan metsästykseen tarvitaan aimo annos kärsivällisyyttä, tietoa ja valmistautumista, kun taas kolikkopelien maailmassa täysosumaan saattaa riittää yksi onnenkantamoinen.

   

  Metsästyspelit tuovat jännityksen kotisohvalle

  Metsästyspelit ja niiden pelaaminen luovat samanlaista tunnelmaa kuin metsästys parhaimmillaan: sormet hikoavat, sydän hakkaa ja jokainen näppäimen painallus voi olla täysosuma tai huti.

  Uskaltautuako ottaa enemmän riskejä ja askeleen lähemmäs saalista, vai odotellako vielä hetken aikaa ja varmistella asemiaan?

  Onko seuraavan askeleen takana se pitkään odotettu voitto vai koituuko riskeeraaminen kohtaloksi?

  Metsästäjä niin riistan kuin rahankin perässä on jatkuvasti risteyksessä, jossa on tehtävä päätös.