Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Eläinpelit kaiken ikäisille

Eläinpelit kaiken ikäisille

  Eläinpelit ovat suosittuja kaiken ikäisten keskuudessa. Eläimen ja ihmisen välinen suhde on erityinen, sillä siihen liittyy paljon erilaisia tasoja.

  Ihminen on tarvinnut monia eläimiä jo muinaisista ajoista alkaen ja nykyaikana monien lajien kanssa ihminen onkin kehittänyt tietynlaisen symbioosin. Tarvitsemme toisiamme, mutta tarpeen lisäksi nautimme myös useiden eläimien kuten kissojen ja koirien seurasta.

  Monilla ihmisillä on oma suosikkieläimensä, se voi olla kissa, koira tai vaikkapa hevonen. Eläinten huolehtiminen vaatii kuitenkin lajista riippuen rahaa ja aikaa. Niille, joille se ei ole mahdollista, on tarjolla muunlaisia tapoja nauttia niistä, kuten eläinpelit tietokoneella ja internetissä.

  Eläinpelit

  Eläinpelit aikuisille

  Eläinpelit ovat edustettuna miltei kaikissa pelipalveluissa, joihin ne on jopa voitu jakaa eri kategorioihin: koirapelit, kissapelit, hevospelit jne. Eläinpelejä voi pelata monessa eri muodossa, mutta aikuisille sopivia eläinpelejä tarjoavat esimerkiksi nettikasinot, joissa eläinpelit ovat tuttu näky kolikkopelien muodossa. Tarjolla on sekä hullun hauskoja pelejä, joissa eläimet sekoilevat, että tyylikkäitä seikkailuslotteja.

  Pääosassa ovat kuitenkin erilaiset eläimet, niin kotieläimet kuin viidakon valtiaatkin. Yksi hassuista eläinpeleistä on jo muutaman vuoden suosittuna säilynyt PAF-peliyrityksen Animal Farm -kolikkopeli, jonka grafiikka on viety aivan omaan uuteen ulottuvuuteensa. Eläimet ovat kolmiulotteisia ja ne on tyylitelty huippuunsa. Pelissä farmari yrittää pitää kohti tornadoa karkailevat eläimensä kurissa vaihtelevin tuloksin.

  Wild North -eläinpeli on kolikkopeli, joka taas vie pelaajat jylhiin pohjoisen maisemiin ja revontulien syntysijoille. Tässä eläinpelissä ei nähdä pehmonalleja tai suloisia kissoja vaan tyyliteltyjä pohjoisen uljaita hahmoja kuten susi, karhu, kettu ja pöllö. Tyylikkäässä pelissä on hyvät mahdollisuudet takoa ilmaiskierroksia ja saada korkeampia voittokertoimia.

  Villi uhkapeluri eli Wild Gambler -kolikkopeli johdattelee pelaajat Afrikan safareille, jossa vilisevät seeprat, sarvikuonot ja leijonat. Wild Gamblerista on olemassa myös toinen versio, antarktinen eläinpeli Arctic Adventure. Tässä osassa seikkaillaan napapiirillä, jossa seikkailevat pingviinit ja jääkarhut lumikinosten ja jäälauttojen keskellä.

   

  Eläinpelit eivät lopu tähän, ja muita kokeilemisen arvoisia eläinpelejä ovat seuraavat kolikkopelit:

  • Great Blue
  • Ned and his friends
  • Mr. Good
  • Lucky Panda
  • Wild Games
  • Dolphin Cash
  • Exterminator

  Ihminen ja eläin – ikuiset ystävät

  Romantisoidut eläinhahmot eivät seikkaile ainoastaan lasten pelimaailmassa, vaan niitä riittää myös aikuisille.

  Vuosisatojen aikana vahva side eläimiin on saanut monet toivomaan niiden todella omaavan niille rakennettuja piirteitä, jotka ovat tuttuja niin kirjallisuudesta, peleistä kuin elokuvistakin. Kiinnostus eläinpelejä kohtaan ei lopu lapsuuden loppuessa – eläinpelit vain muuttuvat.

  Vielä aikuisenakin ihmisiä jaksavat naurattaa kolikkopelien humoristiset hahmot. Toisia taas ajaa eläinpelien pariin kiinnostus luontoa kohtaan; Afrikan safarin tai tropiikin eläimet peleissä saavat haaveilemaan matkoista toisenlaiseen kulttuuriin.

  Toisaalta pelien eläimet ovat ihmisille tuttuja ja läheisiä, toisaalta taas arvaamattomia ja kaukaisia.

  Vaikka monen kotona on kissa, eivät sen ajatukset ole siitä huolimatta omistajien tiedossa. Pelimaailmassakin eläin voi osoittautua arvaamattomaksi eikä se käyttäydykään kuten halutaan. Oppiminen pelien kautta voi jatkua läpi elämän, ja siihen eläinpelit avaavat erinomaisen mahdollisuuden.

  Pieni lapsi oppii eläinten kautta

  Pienten lapsien ensimmäiset lelut ovat usein pehmoeläimiä, ja kirjoissakin seikkaillaan eläimellisissä olosuhteissa. Seuraava askel ovat usein eläinaiheiset lastenohjelmat ja eläinpelit. Lasten maailmassa eläinpelien ja muiden tuotteiden hahmot ovat usein eläimiä inhimillisine piirteineen.

  Ketut ovat viekkaita ja kissapelit esittelevät ylpeitä kissoja, koirat saattavat olla hupsun hassuja ja pöllöt viisaita. Eläimiin liitettyjen stereotypioiden lisäksi ne osaavat puhua ja kävellä kahdella jalalla.

  Eläinpelit saavat ihmismäisen elinympäristön, jossa pupuperheen isä käy töissä ja lapset koulussa. Lapsena eläinten kautta opitaan niin eläimistä kuin myös omasta ympäristöstä. Eläimet ovat lutuisia ja suloisia, ne eivät hyökkää toistensa kimppuun vaan elävät kaikki sulassa sovussa. Lapsen maailman eläimet ovat romantisoitu kuva luontomaailmasta, jonka eläinpelit esittelevät.

  Lapsille eläinpelit ovat helppo reitti oppia lukemaan ja laskemaan, ja pelien avulla oppiminen on helppoa ja hauskaa. Eläinpelit ovat nykyisin lapsille tarjolla erilaisina ’appseina’, jotka mahdollistavat oppimisen pelaamisen kautta. Suomenkielisiä oppimisaiheisia eläinpelejä tarjoaa esimerkiksi Oppi ja Ilo. Oppimisen ei tarvitse olla tylsää, vaan se voi olla hauskaa, varsinkin jos mukana menossa seikkailevat eläinhahmot.

  Nyt kun pelaaminen on hyväksytty harrastukseksi, voidaan se pian myös hyväksyä oivalliseksi oppimismuodoksi, ja eläinpelit ovat tähän tarkoitukseen nappi vaihtoehto. Niistä on helppo myöhemmin siirtyä muihin ongelmanratkaisukykyä vaativiin peleihin, kuten legendaarinen Miinaharava.